«Γεύσεις Αμβρακικού»: Γαστρονομική γιορτή από το Δήμο Αμφιλοχίας το Σάββατο 22 Ιουνίου

Ο Δήμος Αμφιλοχίας το Σάββατο 22 Ιουνίου διοργανώνει στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας την εκδήλωση «Γεύσεις Αμβρακικού» γιορτάζοντας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με μια ανοιχτή γιορτή για τα πλούσια θαλασσινά προϊόντα του Αμβρακικού Κόλπου και την τοπική αλιευτική παράδοση της περιοχής.

Η εκδήλωση “Γεύσεις Αμβρακικού” διοργανώνεται με την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και περιλαμβάνει γαστρονομικές επιδείξεις, προσφορά εδεσμάτων με συνταγές με κύρια υλικά τις γαρίδες και τα θαλασσινά του Αμβρακικού.

Θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός παραδοσιακής πίτας με τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων, ομιλίες για τη διατροφική αξία των θαλασσινών, θα προσφερθούν στους επισκέπτες τοπικά εδέσματα και θα γίνει ενημέρωση για τα προϊόντα που παράγονται στον Δήμο Αμφιλοχίας. Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία ρεμπέτικου και νεότερου ελληνικού τραγουδιού από τον Μπάμπη Τσέρτο και την ορχήστρα του.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να βρεθούν το Σάββατο απόγευμα στην Αμφιλοχία και να γευτούν τις γεύσεις Αμβρακικού σε μια εορταστική εκδήλωση με χορό, μουσική κι ένα παραδοσιακό γλέντι δίπλα στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr