Ο γάμος των ομοφυλοφίλων ως «μη αναστρέψιμη» πληγή για τη ΝΔ

Αν ήθελε κάποιος να απομονώσει ένα από τα δεδομένα που οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία σε μια ιστορική συρρίκνωση των ποσοστών της, όπως αυτή που κατεγράφη στην κάλπη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, θα στεκόταν αναπόφευκτα στον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Μια ανοιχτή πληγή, που εύκολα μπορούσαν να εντοπίσουν όσοι έχον τη στοιχειώδη σχέση με την κοινωνική βάση της Κεντροδεξιάς, και γνωρίζουν ως αισθάνεται και ενίοτε συμπεριφέρεται ο παραδοσιακός ψηφοφόρους.

Οι σχετικές… καμπάνες είχαν ηχήσει από τη «σιωπηλή επανάσταση» της Εκκλησίας, με τις πύρινες εγκυκλίους και τις σκληρές δηλώσεις για το πολιτικό προσωπικό της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισε το συγκεκριμένο νομοθέτημα.

Ακόμη και όταν η «διοικούσα Εκκλησία», στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και μιας ομάδας Ιεραρχών… συνθηκολόγησε, η «ζώσα Εκκλησία», δηλαδή το ποίμνιο των πιστών δεν ακολούθησε.

Τα εκλογικά αποτελέσματα στο σύνολο της Περιφέρειας αλλά και πολύ συγκεκριμένα στη Βόρεια Ελλάδα, επιβεβαιώνουν ότι η πληγή για τη Νέα Δημοκρατία στο επίπεδο της κοινωνικής βάσης της είναι βαθιά. Πιθανότατα, μη αναστρέψιμη.

πηγή : ysterografa.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr