Ελεύθερος με όρους ο φερόμενος εμπρηστής της πυρκαγιάς μεταξύ Ρίγανης και Γουριώτισσας

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του σήμερα ενώπιον των Δικαστικών Αρχών του Μεσολογγίου ο άνδρας, που συνελήφθη για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή 21/6 σε αγροτική περιοχή μεταξύ Ρίγανης και Γουριώτισσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο εν λόγω 48χρονος άνδρας, κάτοικος της περιοχής, φέρεται να προκάλεσε κατά τις μεσημεριανές ώρες της περασμένης Παρασκευής πέντε (!) εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία της περιοχής μεταξύ Ρίγανης και Γουριώτισσας. Μεταξύ άλλων σε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής το όχημα του κατηγορούμενου φαίνεται να διέρχεται από κάποια σημεία της περιοχής και αμέσως μετά να ξεσπούν στα σημεία αυτά εστίες φωτιάς. Η φωτιά που ξεκίνησε από αγροτική περιοχή επεκτάθηκε γρήγορα και έκαψε περίπου 40 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης.

Στον εν λόγω άνδρα, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν της Διωκτικές Αρχές για άλλου τύπου κακουργηματικές πράξεις, ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση κατ΄ εξακολούθηση και εμπρησμό από πρόθεση κατ΄ εξακολούθηση από την οποία επέρχεται ζημιά σε πράγματα. Πρόκειται για διώξεις που ασκήθηκαν με βάση το νέο αυστηρότερο Ποινικό Κώδικα, που έχουν επαπειλούμενη ποινή έως και 10 χρόνια κάθειρξης.

Ο κατηγορούμενος πάντως φαίνεται να αρνήθηκε την κατηγορία και σήμερα μετά την τετράωρη απολογία του με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο ΑΤ μία φορά το μήνα και της εγγυοδοσίας 2.000€. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των έως τώρα περιπτώσεων, μέσα σε αυτό το διάστημα του ενάμισι περίπου μήνα από την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, όπου έχουν ασκηθεί διώξεις για εμπρησμό, οι κατηγορούμενοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης δήλωσε : «Μετά από ψύχραιμη ανάλυση και επισκόπηση του συλλεγέντος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προανακριτικού υλικού, από το οποίο επ’ουδενί δεν επιρρωνύεται η εμπλοκή του εντολέα μου στις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, αλλά και από την εισφορά ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων, δεν κρίθηκε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή του επαχθούς μέτρου της προσωρινής κράτησης. Παρά το νέο σαφώς πιο αυστηρό θεσμικό πλαίσιο που είναι σε ισχύ, ιδίως μετά την εφαρμογή του νόμου 5090/2024, για ακόμη μία φορά η Ελληνική Δικαιοσύνη αμερόληπτα και απροκατάληπτα διαμόρφωσε κρίση για τη δέουσα ποινική μεταχείριση του εντολέα μου».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr