Αντιπαράθεση για τις οφειλές της ΚΕΔΑ

Προϋπολογισμό στον αέρα «βλέπει» ο Π. Καψάλης, συνετή διαχείριση η Μ. Παπαγεωργίου

Αντιπαράθεση για τις οφειλές της πρώην ΚΕΔΑ είχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.

Ο Παναγιώτης Καψάλης, από την παράταξη του Κώστα Πιστιόλα, ζήτησε εξηγήσεις τις οφειλές των νομικών προσώπων που καταργήθηκαν στις 31/12/2023 και πλέον έχουν περάσει στο Δήμο Αγρινίου. Σε 380.000 ευρώ ανέρχονται οι οφειλές της ΚΟΙΠΑ και σε 230.000 ευρώ αυτές της ΚΕΔΑ. Ωστόσο ο Π. Καψάλης επικεντρώθηκε στις οφειλές της ΚΕΔΑ κάνοντας λόγο για ένα ανεξέλεγκτο προϋπολογισμό, καθώς οι οφειλές της ΚΟΙΠΑ εξηγούνται από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των προγραμμάτων της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς, ΚΗΦΗ κτλ.

Για την ΚΕΔΑ λοιπόν ο Π. Καψάλης ανέφερε πως οι έκτακτες επιχορηγήσεις που είχαν δοθεί από το Δήμο αποδείχθηκε πως δεν έφταναν να καλύψουν τις υποχρεώσεις, εκτιμώντας ότι αυτό συνέβη επειδή δεν προϋπολογίζονταν σωστά οι δράσεις της Δημοτικής Επιχείρησης. Εκτίμησε ότι μόνιμα ο προϋπολογισμός της ήταν στον αέρα και αναρωτήθηκε με νόημα αν είναι χρηστή διοίκηση αυτή.

Ο Π. Βασιλείου απαντώντας σχετικά με την ΚΟΙΠΑ είπε πως η ΚΟΙΠΑ θα έπρεπε να είχε λάβει έως τις 31/12 620.000 ευρώ από τα προγράμματα για τους παιδικούς σταθμούς και το ΚΗΦΗ και πως αν είχε πάρει εγκαίρως αυτά τα χρήματα θα είχε υπερκαλύψει τις οφειλές της και θα έφερνε στο Δήμο και 200.000 ευρώ.

Η απάντηση Παπαγεωργίου 

Απαντώντας για την ΚΕΔΑ η Μαρία Παπαγεωργίου αντέτεινε πως κορωνίδα της ΚΕΔΑ επί εννέα χρόνια η συνετή διαχείριση αναφέροντας η επιχορήγηση της ΚΕΔΕ μειώθηκε από 1,5 εκατ. ευρώ στην καποδιστριακή εποχή σε 380.000 ευρώ στο καλλικρατικό Δήμο και από τα αυτά οι 230.000 ευρώ είναι η μισθοδοσία.

Ακόμη η Μαρία Παπαγεωργίου εκτίμησε πως είναι αδύνατο σε ένα Δήμο με το μέγεθος του Δήμου Αγρινίου να προϋπολογιστούν οι ανάγκες που προκύπτουν. Και συνέχισε αναφερόμενη σε παρεμβάσεις της ΚΕΔΑ στη Δημοτική Αγορά για την επισκευή της στέγης και στη Γλυπτοθήκη Καπράλου για την εγκατάσταση κλιματισμού. Ενώ αναφορικά με τις οφειλές εξήγησε ότι πρόκειται για υποχρεώσεις που μεταφέρθηκαν στη νέα χρονιά, καθώς προέκυπταν από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ή από περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν έχουν έγκαιρα όλα τα παραστατικά, που χρειάζονται για τις πληρωμές.

Από την πλευρά του πάντως ο Π. Καψάλης αντέτεινε πως ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΑ ήταν πάνω από ένα εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr