Δήμος Θέρμου: 350.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της κατασκήνωση της Αγ. Σοφίας

Με το ποσό των 350.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ο δήμος Θέρμου για τη συνέχιση των εργασιών ανακατασκευής των εγκαταστάσεων, ώστε να λειτουργήσει η κατασκήνωση Αγίας Σοφίας.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται κατόπιν σημερινής απόφασης της αρμόδιας υπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη. «Η δημοτική αρχή ευχαριστεί την κ. υπουργό για τη βούληση της να λειτουργήσει το συντομότερο η κατασκήνωση του δήμου Θέρμου», αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας.

Ο Δήμος Θέρμου έχει ήδη θέσει τις βάσεις για να επαναλειτουργήσει η κατασκήνωση στην κοινότητα Αγίας Σοφίας Θέρμου. Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν από πέρυσι με χρηματοδότηση του ΥΠΕΣ, ενώ ο Δήμος Θέρμου από το προηγούμενο διάστημα έχει εξασφαλίσει συνδυαστικά και από το Υπ. Εργασίας συνολική χρηματοδότηση 830.000 ευρώ.

Έχουν τοποθετηθεί ήδη οι 15 οικίσκοι, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν οκτώ παιδιά ο καθένας, ενώ η συνολική δυναμικότητα της κατασκήνωσης θα είναι για 120 παιδιά. Η επαναλειτουργία της κατασκήνωσης προγραμματίζεται για το 2025.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr