Επόμενο βήμα για την παραβίαση της συμφωνίας δεν υπάρχει;

Δια ταύτα απέναντι στα Σκόπια δεν υπάρχει

Την παραβατική συμπεριφορά των Σκοπίων από τις εκλογές ανέδειξε κατά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας την ξεκάθαρη ερμηνεία της Συμφωνίας Πρεσπών, η οποία ισχύει έναντι όλων (erga omnes).

Η επιλεκτική εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, υπογράμμισε, είναι ανεπίτρεπτη. Κατέληξε λέγοντας ότι το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκεται στην Ευρώπη, ωστόσο, θεμελιώδης προϋπόθεση είναι η πίστη τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

O Σκονιανός πρωθυπουργός απάντησε στον Γ. Γεραπετρίτη αναλόγως… δείχνοντας ότι δεν φοβάται ιδιαίτερα. «Ο άνθρωπος είτε δεν ξέρει τη συμφωνία (των Πρεσπών) είτε δεν την αντιλαμβάνεται» ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ και πρόσθεσε : «Έχω το ατομικό δικαίωμα να χρησιμοποιώ το όνομα που θέλω για την πατρίδα μου».

Και αυτές θα είναι οι απαντήσεις από την πλευρά των Σκοπίων, όσο η ελληνική πλευρά δεν περνά στο δια ταύτα. Και το δια ταύτα είναι η καταγγελία της Συμφωνίας και όχι τα παρακάλια για την τήρησή της που μέχρι στιγμής, πηγαίνουν στο βρόντο…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr