Mεγάλα κενά στην ψυχιατρική φροντίδα στη Δυτική Ελλάδα

Μεγάλες και οι ανάγκες, που χαρτογραφούνται: Εκτόξευση του πλήθους των ακούσιων νοσηλειών

Η χαρτογράφηση των ψυχιατρικής φροντίδας στη Δυτική Ελλάδα ήταν ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής.

Εξάλλου σε ζητήματα που αφορούν την ψυχιατρική φροντίδα στη Δυτική Ελλάδα αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου η οποία
επικαλέστηκε το πόρισμα της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, σύμφωνα με το οποίο, παρατηρείται έλλειψη πρωτοβάθμιων δομών ψυχικής υγείας, αντιμετώπισης άνοιας και κινητών μονάδων, έλλειψη μονάδων αντιμετώπισης οξέων περιστατικών, υποβάθμιση των συνθηκών νοσηλείας των ψυχικά ασθενών, αλλά και υποχρεωτική μείωση του χρόνου νοσηλείας τους.

Η ίδια Επιτροπή, όπως είπε η κ. Μαστοράκου, εντόπισε ποσοτική εκτόξευση του πλήθους των ακούσιων νοσηλειών. Με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε, στην Αχαΐα οι ακούσιες εισαγωγές αγγίζουν το 87,4%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε επίπεδο χώρος ανέρχεται σε 43,5% και στο 20,4% σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η καταγραφή συνεχίζεται σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, καθώς διευρύνθηκε το έργο της Επιτροπής, προκειμένου να υπάρξει χαρτογράφηση των αναγκών συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και βάση αυτής να γίνουν εισηγήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον τρόπο παρέμβασης στην αναβάθμιση της ψυχιατρικής φροντίδας.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr