Όχι, στα μικρά υδροηλεκτρικά από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Όχι είπε, όπως αναμένονταν το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου σε δύο μικρά υδροηλεκτρικά έργα που σχεδιάζονται στις Δημοτικές Ενότητες Παναιτωλικού και Παρακαμπυλίων.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επί των μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο «Zέρβας (Πλάτη)», ισχύος 1,58 MW, επί του ρέματος Ζέρβα, Δ.Ε. Παναιτωλικού και του έργου «Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο «Χουνόρρεμα», ισχύος 1,21 MW, επί του ρ. Χουνόρρεμα, Δ.Ε. Παρακαμπυλίων.

Και για τα δύο αυτά έργα υπήρχαν αρνητικές γνωμοδοτήσεις από το Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων των περιοχών αυτών και το Δημοτικό Συμβούλιο συντάχθηκε μαζί τους. Το σκεπτικό βέβαια είναι το ίδιο με τις πρώτες αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Δήμου Αγρινίου και για τα πλωτά φωτοβολταϊκά στις τεχνητές λίμνες Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου. Και αυτό έχει να κάνει αρχικά με την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και εν προκειμένω με πολλές επιφυλάξεις για τα υδρολογικά στοιχεία που ελήφθησαν υπ’ όψιν στο σχεδιασμό των έργων. Πάντως και σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος Αγρινίου εξετάζει τη νομική προσφυγή κατά των έργων αυτών.

Εξάλλου την Κυριακή η Επιτροπή Αγώνα Ευρυτάνων & Αιτωλοακαρνάνων προγραμματίζει συλλαλητήριο (ώρα 11:30 π.μ. στη γέφυρα Τατάρνας) αντιδρώντας σε ενεργειακές επενδύσεις (φωτοβολταϊκά, αντλησιοταμιεύσεις, ανεμογεννήτριες, πλωτά φωτοβολταϊκά στις τεχνητές λίμνες Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου) που κατασκευάζονται ήδη στην περιοχή ή έχουν σχεδιαστεί και τελούν υπό αδειοδότηση. Κάλεσμα για το εν λόγω συλλαλητήριο απευθύνουν και οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr