Bέτο του Δήμου Αγρινίου στην οπτική ίνα «για να μη διαλυθούν οι δρόμοι»

Ο Δήμος Αγρινίου, τουλάχιστον επί του παρόντος, δεν επιτρέπει την επέκταση της οπτικής ίνας – fiber στο κέντρο του Αγρινίου και αυτό γιατί όπου έγιναν τέτοια έργα στο παρελθόν δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές και κυρίως δεν έγιναν οι αποκαταστάσεις των δρόμων με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Αυτή ήταν η απάντηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Δημήτρη Τζιώλη, σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο» Δημήτρη Τραπεζιώτη, ο οποίος ανέφερε ότι από τον ΟΤΕ το σχετικό έργο έχει εκτελεστεί μόνο στην περιοχή του Δοκιμίου, ενώ προβλέπονται δεκάδες χιλιόμετρα δικτύου στην περιοχή του Αγρινίου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο το έργο να χαθεί για την περιοχή.

Ο Δημήτρης Τζιώλης παραδέχθηκε πως υπάρχει θέμα με τις οπτικές ίνες, υπογραμμίζοντας πως όλοι οι πάροχοι που έστρωσαν στους δρόμους του Αγρινίου οπτικές ίνες διαπιστώθηκε ότι δεν τήρησαν τις προδιαγραφές. “Βρήκαμε οπτικές ίνες στο επίπεδο του καταστρώματος του δρόμους, ενώ θα έπρεπε να ήταν σε βάθος 30 με 40 εκατοστά” είπε χαρακτηριστικά.

«Μιλήσαμε με τον ΟΤΕ και ζητήσαμε επιτακτικά να τηρηθούν προδιαγραφές. Δώσαμε έγκριση πιλοτικά για να δούμε πως θα γίνουν οι εργασίες στο τμήμα αυτό στο Δοκίμι, γιατί όλο το ζήτημα είναι οι αποκαταστάσεις. Δεν μείναμε ικανοποιημένοι από την αποκατάσταση. Επιμείναμε, έγινε νέα αποκατάσταση σύμφωνα με οδηγίες που τους δώσαμε» είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Τζιώλης. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Αγρινίου είναι θετικός στο να συνεχιστεί το έργο στην περίμετρο της πόλης, όχι όμως στον πυρήνα της πόλης. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, στους δρόμους που έχουν αναπλαστεί από το Δήμο Αγρινίου τα τελευταία χρόνια υπήρξε μέριμνα για σωληνώσεις έτσι ώστε να περάσει η οπτική ίνα, στους υπόλοιπους δρόμους όπου δεν υπάρχει τέτοια υποδομή θα υπάρξει πρόβλημα καθώς θα πρέπει να σκαφτούν οι δρόμοι, τη στιγμή που δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην αποκατάσταση των δρόμων από τους εργολάβους των παρόχων, όπως ο ΟΤΕ.

«Στον πυρήνα της πόλης δεν είναι δυνατόν να περάσουν αυτά τα δίκτυα χωρίς να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα. Υπάρχουν φρεάτια ύδρευσης, αποχέτευσης, δεν γίνεται να λειτουργήσει. Υπάρχει πανελλαδικά εντονότατος προβληματισμός για αυτά τα έργα» ανέφερε ακόμη ο Δ. Τζιώλης και πρόσθεσε πως ο ΟΤΕ και οι άλλοι πάροχοι θα πρέπει να αναζητήσουν άλλη λύση για γρήγορο ίντερνετ στον πυρήνα της πόλης, καθώς αυτή είναι μία τεχνολογία που θεωρείται ήδη παρωχημένη.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr