«Και τρεις – τέσσερις υδροφόρες να είχαμε επιπλέον, δεν έχουμε χειριστές…»

Αν η ΚΕΔΕ είναι έξαλλη με την Κυβέρνηση για το ζήτημα των μέτρων για την πυροπροστασία, μη νομίζετε ότι μόνο οι δήμαρχοι τα έχουν πάρει στο κρανίο. Και οι Περιφέρειαρχες τα ίδια παράπονα έχουν απλώς εκφράζονται συνήθως κάπως πιο κομψά, πιο διπλωματικά.

Η ουσία όμως είναι ότι πυροπροαστασία θέλει προσωπικό, εξοπλισμό και χρήματα. Όχι πάντα αλλά συχνά χρειάζονται και τα τρία! Παράδειγμα η έλλειψη χειριστών. Προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο έγινε μια εκτενής συζήτηση για τη μεγάλη πυρκαγιά σε Αχαΐα και Ηλεία προ ημερών και η Περιφέρεια συνέδραμε ως συνήθως με μηχανήματα, υδροφόρες κτλ. Η συνδρομή μάλιστα δεν αφορούσε μόνο την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και τη συνδρομή στους πληγέντες, καθώς υδροφόρες πήγαν νερό σε κτηνοτρόφους της περιοχής για να ποτίσουν τα ζώα τους.

«Και τρεις – τέσσερις υδροφόρες να είχαμε ακόμη, δεν έχουμε χειριστές για να τις δουλέψουμε» ανάφερε ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης. Και βέβαια όλο και κάποιος μπορεί να βρεθεί που θα σου ζητήσει το λόγο για τις μισθώσεις μηχανημάτων σε κάποια έκτακτη φυσική καταστροφή, αλλά πως θα γίνει… Η δουλειά για να γίνει χρειάζεται και μηχανήματα και προσωπικό και χρήματα.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr