Την ενοχή της συμμορίας των αντιεξουσιαστών (με πέντε Αγρινιώτες) ζήτησε ο Εισαγγελέας

Την ενοχή των τεσσάρων Αγρινιώτων, ενός ακόμη και του γιού του «Στέλιου» της 17Ν ζήτησε ο Εισαγγελέας
Αθωωτική πρόταση μόνο για την 25χρονη από το Αγρίνιο που δεν είχε προφυλακιστεί

Στο τελικό στάδιο εισέρχεται η δίκη της συμμορίας των επτά αντιεξουσιαστών, εκ των οποίων οι πέντε είναι Αγρινιώτες, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, ναρκωτικά, κλοπές και εκρηκτικά.

Η εν λόγω δίκη έχει και «άρωμα» τρομοκρατίας, καθώς μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο γιος του καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», του γνωστού ως «Στέλιου». Πέραν τούτου οι Αρχές είχαν θορυβηθεί από την ύπαρξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού αποτελούμενου από 274 γραμμάρια της εκρηκτικής ύλης «C4».

Η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης τον Ιανουάριο του 2023 συλλαμβάνοντας συνολικά επτά άτομα εκ των οποίων οι πέντε -και μεταξύ αυτών μία 25χρονη γυναίκα- κατάγονται από την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα από διάφορα σημεία του δήμου Αγρινίου. Μάλιστα μεταξύ των πέντε οι δύο είναι αδέρφια από το Αγρίνιο που σπούδαζαν μαζί στην Πάτρα, ενώ οι υπόλοιποι είτε σπούδαζαν είτε εργάζονται επίσης στην Πάτρα.

Η δική που ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου συνεχίστηκε σήμερα με την αγόρευση του Εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε την ενοχή των έξι από τους επτά κατηγορούμενους για το σύνολο του βαρύτατου κατηγορητηρίου που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους. Η αγόρευση του Εισαγγελέα διήρκεσε σχεδόν καθ’όλη τη διάρκεια της σημερινής δικασίμου και ο ίδιος υπήρξε καταπέλτης στην πρότασή του για τους κατηγορούμενους. Μεταξύ άλλων επικεντρώθηκε στις σχέσεις των κατηγορουμένων ευρύτερα με τον αναρχικό – αντιεξουασιαστικό χώρο και την πολυετή κατάληψη του παραρτήματος του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Πάτρας. Ιδιαίτερο βάρος στην αγόρευση του εισαγγελέα δόθηκε στην ποσότητα του εκρηκτικού «C4» που βρέθηκε στην κατοχή των κατηγορουμένων και η οποία θεωρείται εξαιρετικά μεγάλη, καθώς εκτιμάται ότι αντιστοιχεί σε τέσσερις επιθετικές χειροβομβίδες του στρατού! Μάλιστα σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ μια τέτοια ποσότητα της συγκεκριμένης εκρηκτικής ύλης θα μπορούσε να είχε τινάξει στον αέρα το Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας.

Ωστόσο η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν αθωωτική για την 25χρονη γυναίκα από το Αγρίνιο, η οποία εξάλλου ήταν και η μοναδική εκ των κατηγορουμένων που δεν προφυλακίστηκε.

Ο Εισαγγελέας λοιπόν πρότεινε την ενοχή των έξι από τους επτά κατηγορουμένων για τις εξής κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί: Συγκρότηση διεύθυνση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων, διάπραξη ληστειών -7 στον αριθμό- από κοινού, κατά συρροή και κατά μόνας, διακεκριμένες κλοπές από άτομα που έχουν οργανωθεί για τέλεση κλοπών, κατοχή κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, κατοχή εκρηκτικών υλών, και ιδιαιτέρως διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με προσδοκόμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ κατ’ επάγγελμα για τις τέσσερις καλλιέργειες υδροπονικής κάνναβης, που εντοπίστηκαν από τους άνδρες Αστυνομίας στα σπίτια που διέμεναν οι αντιεξουσιαστές στην Πάτρα. Αυτή η τελευταία είναι και η βαρύτερη κατηγορία που αντιμετωπίζουν, καθώς η επαπειλούμενη ποινή φτάνει μέχρι και δεσμά της ισοβίου καθείρξεως.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση της συμμορίας σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν πλούσια καθώς έχει προκύψει ότι τα μέλη της είχαν διαπράξει επτά ληστείες σε καταστήματα τραπεζών, υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, market αλλά και κλοπές μοτοσυκλετών, ενώ για να μεγιστοποιήσουν το παράνομο κέρδος τους, είχαν διαμορφώσει στις οικίες τους κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, με την Αστυνομία να κατάσχει περίπου 18 κιλά της ναρκωτικής ουσίας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Ωστόσο εκτιμάται ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν απανωτές συνεδριάσεις του δικαστηρίου καθώς στις 18 Ιουλίου λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr