Γιώργος Παπαναστασίου: «Μετασχηματίζουμε το Δήμο Αγρινίου»

Άρθρο του Δημάρχου Αγρινίου & Β’ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Παπαναστασίου που δημοσιεύθηκε στο ένθετο eota της εφημερίδας Παραπολιτικά

Η σύγχρονη θεώρηση των πραγμάτων και οι παγκόσμιοι συσχετισμοί αναδεικνύουν τη βιωσιμότητα, ως έναν από βασικούς πυλώνες στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Ο συνδυασμός με την καινοτομία δημιουργεί το μοντέλο του Δήμου που απαντά στις προκλήσεις της εποχής.

Στο Αγρίνιο τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για το μετασχηματισμό του Δήμου μας σε μία σύγχρονη, βιώσιμη και έξυπνη πόλη.

Με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στήνουμε τον καμβά πάνω στον οποίο χτίζεται ένας σύγχρονος Ευρωπαϊκός Δήμος. Από το τελευταίο απόκτημά μας, το πράσινο ηλιακό δένδρο που φορτίζει κινητά, υπολογιστές, ηλεκτρικά ποδήλατα και αμαξίδια ΑμεΑ, μέχρι τα 127 Free wifi Hotspots σε όλες τις δημοτικές ενότητες, το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης με 800 αισθητήρες, mobile εφαρμογή, πινακίδες πληροφόρησης ελεύθερων θέσεων στάθμευσης, το Σύστημα Κοινόχρηστων Ηλεκτρικών Ποδηλάτων και την e- οικονομική ταυτότητα δημότη το Αγρίνιο ξανασυστήνεται ως ένας σύγχρονος και βιώσιμος Δήμος. Τα τελευταία χρόνια, κάνουμε «πράσινη» στροφή δίνοντας ανάσα στο περιβάλλον. Εγκαταστήσαμε ένα σύγχρονο Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο το οποίο προβλέπει σύστημα παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δηλαδή μιας πλατφόρμας παροχής ανοικτών δεδομένων ποιότητας του αέρα με τη χρήση σύγχρονων αισθητήρων. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην Διαδικτυακή πύλη Γεωχωρικών Πληροφοριών (GIS) , πρότυπο σε όλη την Χώρα.

Σίγουρα είμαστε υπερήφανοι για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών μας. Ενδεικτικά αναφέρω την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης του Αγρινίου, με την οποία δίνουμε οριστική λύση στην ύδρευση για τις επόμενες γενιές. Αλλάζουμε μεγάλες περιοχές με αναπλάσεις και ολοκληρώσαμε το έργο επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού Αγρινίου. Η ενεργειακή αυτονόμηση του Αγρινίου με τη σύσταση της ενεργειακής κοινότητας, που μελλοντικά θα στηρίξει 2.500 ευάλωτα νοικοκυριά με δωρεάν παροχή ρεύματος, είναι ένα εμβληματικό έργο. Να μην παραλείψω την αναφορά στο πιο σύγχρονο σχολείο της χώρας που είναι το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Στο Αγρίνιο πιστεύουμε ότι ένας σύγχρονος Δήμος πρέπει να αναδεικνύει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, να ενισχύει την τοπική ταυτότητα και να επενδύει στην καινοτομία προκειμένου να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Άλλωστε, δεν μπορεί να υπάρξει εθνική, χωρίς περιφερειακή, ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr