Oι Σκοπιανοί κλιμακώνουν όσο εμείς μιλάμε μόνο πολιτικά για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Νέο μήνυμα στα Σκόπια έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σύνοδο Κορυφής των 27, μετά αφορμή τις νέες προκλήσεις της σκοπιανής ηγεσίας, ξεκαθαρίζοντας πως εφόσον τα Σκόπια επιμείνουν στην ίδια κατεύθυνση, θα ακυρώσουν επί του πρακτέου την ευρωπαϊκή τους πορεία.

Σε ανάλογο τόνο είχε τοποθετηθεί προ ημερών και ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης. Ο τελευταίος πήρε απάντηση από το νέο Σκοπιανό Πρωθυπουργό που εκτίμησε ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ δεν… έχει διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η δε αντίδραση Μητσοτάκη ήρθε ως απάντηση στις προκλήσεις της προέδρου της γείτονος που έκανε λόγο για «Μακεδόνες του Αιγαίου», για «Μακεδονία του Αιγαίου» και για «διωγμούς» των Ελλήνων σε βάρος των «Μακεδόνων» που είχαν ως αποτέλεσμα 30.000 πρόσφυγες στα Σκόπια.

Όσο στην Ελληνική πλευρά έχει κολλήσει η… βελόνα και λέμε συνεχώς ότι οι Σκοπιανοί παραβιάζουν τη συμφωνία, τόσο αυτοί θα κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους. Επειδή πρόκειται για μια διεθνή συμφωνία που έχει παράξει νομικά αποτελέσματα, δεν φτάνει να επισημαίνουμε σε πολιτικό επίπεδο την παραβίασή της. Πρέπει να περάσουμε και στο επόμενο βήμα. Όσο δεν το κάνουμε τόσο οι εθνικιστές που εσχάτως ανέλαβαν τα ηνία της χώρας θα αποθρασύνονται.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr