Το καπέλο με τα υδρόμετρα

Να σας μεταφέρω και σε μία άλλη είδηση της αγοράς με καυτό παρασκήνιο… Χθες λοιπόν έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού «διενήργησε επιτόπιο έλεγχο σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας για πιθανή οριζόντια σύμπραξη νόθευσης δημόσιων διαγωνισμών (bid rigging) που αφορούν στην ψηφιακή διαχείριση του δικτύου ύδρευσης, ήτοι στην προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων τηλεπαρακολούθησης και τηλεχειρισμού οικιακών υδρομέτρων σε δίκτυα ύδρευσης».

Όπως εξηγεί η ανεξάρτητη αρχή «τα υδρόμετρα χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της κατανάλωσης νερού. Τα συστήματα ψηφιακής διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες ασύρματης μετάδοσης δεδομένων και δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης της κατανάλωση νερού με υψηλό βαθμό αξιοπιστίας».

Οι δήμοι και το καπέλο…
Μαθαίνω λοιπόν πώς με το θέμα αυτό βοά όλη η αγορά.Πολλοί, πάρα πολλοί δήμοι, κάποιοι μου λένε ίσως και 100 στη χώρα, διενήργησαν διαγωνισμούς για την προμήθεια υδρομέτρων προκειμένου να τα τοποθετήσουν στο δίκτυο διανομής νερού και με τον τρόπο αυτό να μετράνε με ακρίβεια την κατανάλωση των δημοτών τους.

Κάτι, λοιπόν, μου λένε πηγές μου, έχει παιχτεί με αυτούς τους διαγωνισμούς… Δεν θα σας πω πολλά… Αλλά μαθαίνω ότι ενώ ένα ψηφιακό υδρόμετρο κοστίζει 100 ευρώ οι δήμοι το προμηθεύτηκαν με 400 ευρώ… Μιλάμε όχι για καπέλο αλλά για σομπρέρο…

πηγή : ot.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr