Ο Αντρίγια Μαϊντέβατς που θα συνεχίσει στον Παναιτωλικό βρέθηκε έφηβος φάτσα με το ενδεχόμενο να σταματήσει το ποδόσφαιρο, αλλά όπως στη ζωή έτσι και στην μπάλα… επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς.
Στην «πραγματικότητά» μας εισήλθε πλέον ο Αντρίγια Μαϊντέβατς, καθώς ο Σέρβος φορ θα συνεχίσει στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό.
Ο 27χρονος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη γλώσσα αφού στο παρελθόν έπαιξε για δύο σεζόν στην Κύπρο, ενώ ευρύτερα παρουσιάζεται… Μεσογειακός τύπος με το σκεπτικό πως στις αρχές της καριέρας του βρέθηκε και στη Μάλτα.
Θα αναρωτηθεί τώρα κάποιος τι… οδήγησε έναν παίκτη «απόφοιτο» της σερβικής σχολής να επιλέξει σε ηλικία μόλις 21 ετών, το 2018 συγκεκριμένα, ένα κακά τα ψέμματα πρωτάθλημα χαμηλού επιπέδου, παρότι μάλιστα ήταν διεθνής με τις Under της πατρίδας του. Ας είμαστε ρεαλιστές θα μπορούσαν να προκύψουν καλύτερες επιλογές ή έστω να συνέχιζε στη χώρα του.
Ο Μαϊντέβατς λοιπόν παραλίγο να γραφτεί στα… τεφτέρια ως ακόμη ένα ταλέντο που ξεκίνησε με potential αλλά στην πορεία συνεργάστηκε με ανθρώπους που μόνο καλό δεν έκαναν στην καριέρα του, αν και η πιο σωστή διατύπωση είναι πως στον «ήρωα» της ιστορίας μας έβαλαν… τρικλοποδιές.
Ηταν λοιπόν «σκάρτων» 16 ετών όταν ντεμπουτάρισε σε επαγγελματικό επίπεδο με την Νάρπεντακ της οποίας αποτελεί γέννημα – θρέμμα. Παρότι μάλιστα η ομάδα του έπαιζε τότε στη 2η κατηγορία ήταν «μόνιμος» στις κλήσεις των «μικρών» της χώρας του και εναλλάσσονταν με τον Λούκα Γιόβιτς (νυν της Μίλαν), στην κορυφή του ηλικιακού τους αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος (σ.σ. αμφότεροι είναι 97άρηδες).
Ολα προέβαλαν ιδανικά, ο μικρός «έχτιζε» το όνομά του και κάπου εκεί «έσκασε» πρόταση από τη Λειψία, που με τη «συμπαράσταση» των χορηγών της «σκαρφάλωνε» τις κατηγορίες στη Γερμανία.
Τότε (σ.σ. το 2015) βρίσκονταν ακόμη στη 2. Fußball-Bundesliga, αλλά όχι μόνο «στάμπαρε» τον πιτσιρικά Μαϊντέβατς αλλά και κατέθεσε επίσημη πρόταση ύψους 150.000 ευρώ ώστε να τον αποκτήσει.
Υπό άλλες συνθήκες το εκάστοτε club των ανάλογων δεδομένων που θα γίνονταν αποδέκτης της θα… έβαζε ανθρώπους να τον πάνε στο αεροδρόμιο ώστε να «πετάξει» για τη Σαξωνία μην προκύψει καμία… στραβή και «χάσει» την πτήση, όμως στην περίπτωσή του… καταστρατηγήθηκε η λογική. Οχι μόνο επειδή η σχετική κρούση απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι ακολουθούσαν play off ανόδου, αλλά για όλα όσα επακολούθησαν.
Στα παιχνίδια που έγιναν και η κρισιμότητά τους αποτέλεσε την αφορμή ώστε να μην επιχειρήσει ο Μαϊντέβατς το «άλμα» εκείνος βρίσκονταν… στην εξέδρα και μόνιμα εκτός 18άδας (!), ενώ την ίδια στιγμή κανείς από τον τότε σύλλογό του δεν τον ενημέρωσαν πως βρίσκονταν στην αποστολή της Under της χώρας του για σειρά αγώνων που θα έδινε στην Πορτογαλία! Αποτέλεσμα αυτού ήταν να θεωρηθεί πως «αγνόησε» την Εθνική του και δεν κλήθηκε ποτέ ξανά, αφού οι ιθύνοντές της δεν πίστεψαν πως ουδέποτε έμαθε για την κλήση του!
Με γνώμονα όλα τα παραπάνω και σε συνάρτηση πως ήταν ακόμη έφηβος, δεν ήθελε πολύ να τον… πάρει από κάτω. Εύλογα στην Νάρπεντακ δεν έμεινε πολύ, επαρκείς εξηγήσεις για το πώς και το γιατί συνέβησαν τα παραπάνω δεν δόθηκαν ποτέ και ακολούθησαν ορισμένοι δανεισμοί του σε άλλες ομάδες. Ετσι ο νεαρός επηρεάστηκε ψυχολογικά και σκέφτηκε ακόμη και να «κόψει» την μπάλα.
Μέχρι που προέκυψε, ίσως και από το πουθενά, η προοπτική της Μάλτας και το καλοκαίρι του 2018 έφτασε στην κωμόπολη Μπαλζάν όπου υπέγραψε στο ομώνυμο club. Εκεί αγάπησε την μπάλα ξανά, κατέκτησε ένα Κύπελλο και το 2020 πήρε μεταγραφή στην Κύπρο (σ.σ. έναντι περίπου 120.000 ευρώ υπέγραψε στην ΑΕΛ Λεμεσού).
Εκτοτε σε 106 παιχνίδια του στο «Νησί της Αφροδίτης» αλλά και την τελευταία διετία με τις Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας αλλά και Νάπρεντακ όπου και επαναπατρίσθηκε αφού άλλαξε διοίκηση και ήταν πια στα «σαλόνια» του σερβικού football, βρήκε δίχτυα 32 φορές και το κυριότερο, ανάκτησε την αυτοπεποίθηση και το χαμόγελό του.
Τα τρία του τέρματα στα δύο παιχνίδια που αντιμετώπισε πέρσι στην Παρτιζάν όπου μάλιστα έμεινε και αήττητος απέναντί της (2-2 και 1-0) είναι μάλλον και τα πιο… γλυκά, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για έναν φανατικό φίλο του Ερυθρού Αστέρα, αλλά η ουσία είναι πως σε διάστημα τεσσάρων ετών υλοποίησε το δικό του come back.
Ετσι έχει λοιπόν και μέσες-άκρες το story ενός παίκτη που ήρθε στα μέρη μας με χίλιες-δυο φιλοδοξίες. Το αν θα πετύχει ή όχι εξαρτάται από εκείνον, αλλά η ουσία είναι πως σε μικρή ηλικία… βούτηξε στα βαθιά, είδε τον κόσμο από την κοινός λεγόμενη… ανάποδη αλλά δεν πνίγηκε και δεν τα παράτησε.
Εδειξε πως διαθέτει ψυχικά αποθέματα και ίσως σε αυτό να παραπέμπει το λιοντάρι που «χτύπησε» τατουάζ στη γάμπα του και μάλλον τον αντιπροσωπεύει. Αυτό άλλωστε είναι και τρόπο τινά το παρατσούκλι της ΑΕΛ, μέσω της οποίας επέστρεψε στον ποδοσφαιρικό «χάρτη».
Τώρα μαζί με την αγαπημένη του και τον πιστό τους τετράποδο φίλο έγιναν κάτοικοι Αγρινίου.
πηγή : gazzetta.gr