Ανεπίληπτος θρίαμβος για το ΓΑΣ Αγρινίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν οι αθλητές του ΓΑΣ Αγρινίου στο κορυφαίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Κλασικού Αθλητισμού , των Ανδρών-Γυναικών και Κ23, που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του στίβου της πόλης μας ένα σωματείο κατάφερε να αναδειχτεί πρώτο σωματείο στην Ελλάδα- Πρωταθλητής Συλλόγων στη γενική βαθμολογία στο Πρωτάθλημα Κ23 αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών κατακτώντας την 3η θέση πανελληνίως στους Άνδρες ανάμεσα από εκατοντάδες σωματεία.

Για πρώτη φορά αθλητές της πόλης μας κατάφεραν να κατακτήσουν 4 χρυσά μετάλλια , 2 ασημένια και 2 χάλκινα. Την έναρξη των επιτυχιών ξεκίνησε το Σάββατο ο Γιώργος Κύρτσης κερδίζοντας θριαμβευτικά την πρώτη θέση στο αγώνισμα των 3000μ. με φυσικά εμπόδια τόσο στην κατηγορία των Ανδρών όσο και των Κ23. Την ίδια μέρα ο έφηβος Διονύσης Καψάλης συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ στα 1500μ. χάνοντας για 2 δευτερόλεπτα το όριο για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.

Την Κυριακή στο δρόμο των 5000μ. οι αθλητές του ΓΑΣ Αγρινίου πέτυχαν το ανεπανάληπτο, την κατάκτηση των 4 πρώτων θέσεων από δρομείς του ίδιου συλλόγου. Ο Κώστας Σταμούλης μετά τη νίκη του στα 10000μ. νίκησε με άνεση για 3η φορά και τα 5000μ επιβεβαιώνοντας πως είναι ένας αθλητής με διάρκεια και σταθερή βελτίωση. Ο Γιώργος Κύρτσης εκπληκτικός για άλλη μια μέρα τερμάτισε στη δεύτερη θέση αλλά παράλληλα και στην πρώτη στην κατηγορία Κ23 με ατομικό ρεκόρ, ο Νίκος Σταμούλης σταθερά στο βάθρο και πάντα εξαιρετικός μαχητής ήταν τρίτος στους Άνδρες και δεύτερος στους Κ23 και ο Διονύσης Καψάλης εντυπωσίασε με μεγάλο ατομικό ρεκόρ καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στους Άνδρες και τρίτη θέση στους Κ23.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο έφορος στίβου του συλλόγου τονίζουν ότι «ο θρίαμβος αυτός είναι το επιστέγασμα της σπουδαίας και σκληρής δουλείας που πραγματοποιείται καθημερινά με αφοσίωση από τους πρωταθλητές και τον προπονητή τους Μπαμπή Ποσονίδη. Ιδιαίτερα συγκινημένοι και χαρούμενοι τους συγχαίρουμε θερμά και ευχαριστούμε πολύ τις οικογένειες τους και όλους τους ανθρώπους που τους στηρίζουν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.»

ΑΝΕΠΑΛΗΠΤΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ Κ23

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr