Εκδήλωση στο Μεσολόγγι για τα 200 χρόνια από το θάνατο του λόρδου Βύρωνα

Εκδήλωση στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο στο πλαίσιο του 48ου Διεθνούς Βυρωνικού Συνεδρίου και του έτους Λόρδου Βύρωνα και Φιλελληνισμού

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλο-ακαρνανίας και Λευκάδας, σε συνδιοργάνωση με τη Βυρωνική Εταιρία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 4 Ιουλίου, ώρα 20.00 εκδήλωση στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείου στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο του 48ου Διεθνούς Βυρωνικού Συνεδρίου “Τιμώντας τα 200 Χρόνια από τον Θάνατο του λόρδου Βύρωνα ”Μπάιρον: Ο Προσκυνητής της Αιωνιότητας”, το οποίο διοργανώνεται από τη Βυρωνική Εταιρεία, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, την εβδομάδα 1-7 Ιουλίου 2024.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και διδακτορική φοιτήτρια Megan Coates, την οποία θα προλογίσει ο David Roessel, θα απαγγείλει τον ‘Δον Ζουάν‘ του Βύρωνα. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία του Αμερικανού μύθου τραγουδοποιού και ποιητή Folk-Rock Eric Andersen ο οποίος θα παρουσιάσει τραγούδια από το άλμπουμ του ‘Mingle With The Universe: The Worlds Of Lord Byron”. Το μουσικό μέρος θα προλογίσει ο Gregory Dowling. Θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα για τους Συνέδρους στο χώρο του Μουσείου, καθώς και ξενάγησή τους.

(Η είσοδος είναι ελεύθερη)

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας
Δρ Φωτεινή Σαράντη

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr