ΜΟΔ Αγρινίου: Αθώοι έξι Αιγύπτιοι για τον ομαδικό βιασμό ΑμεΑ στη Λευκάδα

H υπόθεση του καταγγελθέντος ομαδικού βιασμού σε βάρος ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες στη Λευκάδα κρίθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αγρινίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία δράστες του ομαδικού βιασμού φέρονται έξι Αιγύπτιοι, ηλικίας από 40 έως 62 ετών, που κατά περίπτωση εργάζονται τα τελευταία 20 έως 40 χρόνια ως αλιεργάτες σε αλιευτικό σκάφος γνωστού Λευκαδίτη επιχειρηματία. Ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αγρινίου έκρινε και μάλιστα με σύμφωνη εισαγελλική πρόταση ομόφωνα αθώους και τους έξι κατηγορούμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θύμα του ομαδικού βιασμού είναι ένας άνδρας περίπου 50 ετών από χωριό της Λευκάδας, που εντάσσεται στην κατηγορία των ΑμεΑ, καθώς έχει νοητική στέρηση. Σύμφωνα με την καταγγελία λοιπόν οι έξι Αιγύπτιοι φέρονται από τις αρχές του 2021 έως τον Ιούνιο της ίδιας χρόνιας να είχαν βιάσει τον εν λόγω άνδρα και μάλιστα μέσα στο αλιευτικό σκάφος που εργάζονταν. Η δίωξη σε βάρος των έξι Αιγυπτίων βασίστηκε στη μαρτυρία καταγγελία του ιδίου, αλλά και σε κάποιες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που ωστόσο φάνηκε πως απλώς να αναμετέδιδαν μια σχετική φημολογία περί βιασμού του εν λόγω ΑμεΑ, που είχε διαδοθεί στην μικρή τοπική κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το βαρύ κατηγορητήριο για το βιασμό από κοινού και κατ΄εξακολούθηση, με επαπειλούμενη ποινή τα ισόβια δεσμά, κανείς εκ των Αιγυπτίων δεν είχε προφυλακιστεί, αλλά τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι όπως η απαγόρευση της προσέγγισης και επικοινωνίας με τον παθόντα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Με τον τελευταίο όρο να είναι ο πιο βαρύς για τους ίδιους, καθώς δεν πρόκειται για μετανάστες που μένουν μόνιμα στη Λευκάδα, αλλά για εποχικούς αλιεργάτες, που εργάζονται συνήθως περίπου ένα εξάμηνο κάθε χρόνο στην περιοχή και μάλιστα στον ίδιο εργοδότη.

Μετά την ανακοίνωση της απόφαση του ΜΟΔ Αγρινίου, ο Χρήστος Τσιμπούκης, εις εκ των συνηγόρων των Αιγυπτίων, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr για την εξέλιξη της υπόθεσης δήλωσε: “Με το συνάδελφο Λευκάδας, Πέτρο Χόρτη, από την έναρξη της κύριας αποδεικτικής διαδικασίας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αγρινίου εκπροσωπώντας και οι δύο τους έξι κατηγορούμενους, προβάλαμε αρνητικούς της κατηγορίας ισχυρισμούς, αναδείξαμε βασικά κενά στο συλλεγέν προανακριτικό υλικό, τα οποία καταδεικνύουν σε απόλυτο βαθμό και πέραν πάσης αμφιβολίας την αθωότητα των εντολέων μας. Σήμερα οι εντολείς μας αισθάνονται πλήρως δικαιωμένοι για την απαλλαγή τους από την κατηγορία”.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr