Παναιτωλικός: Οι παρόντες στην «πρώτη» και ποια είναι η επόμενη ημέρα

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε και επίσημα σήμερα την προετοιμασία του για τη σεζόν 2024/25. Οι 26 που έδωσαν το «παρών» στο Emileon και το πλάνο που υπάρχει για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Στην αφετηρία της νέας σεζόν βρέθηκε σήμερα (1/7) ο Παναιτωλικός, αφού έκανε την «επίσημη» πρώτη του προπόνηση για την περίοδο 2024/25.Το «παρών» στο Emileon έδωσαν 26 ποδοσφαιριστές και πλέον τα «καναρίνια» μπήκαν, υπό τις οδηγίες φυσικά του Γιάννη Πετράκη, σε… ρυθμούς προετοιμασίας.

Πιο συγκεκριμένα οι 17 συνεχίζουν από πέρσι και πρόκειται για τους Τσάβες, Στεργιάκη, Παρδαλό, Παπαζώη, Μπακάκη, Μαυρίας, Μλάντεν, Στάγιτς, Αναστασόπουλο, Νικολάου, Κοντούρη, Τορεχόν, Λιάβας, Μπελεβώνης, Μπουζούκης, Ντίας και Λομόνακο. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ήδη 5 νέα πρόσωπα, καθώς έχουν αποκτηθεί οι στόπερ Παντελάης, Σιέλης, οι μπακ Ρουίθ Πάλμα, Αγαπάκης και ο φορ Μαϊντέβατς. Ετσι φτάσαμε στους 22, ενώ στις προπονήσεις θα συμμετέχουν και 4 από τα τμήματα υποδομής και πιο συγκεκριμένα οι Μάνος (2005), Ράδος (2005), Γαλιάτσος (2006), Χόντζα (2007). Ετσι φτάσαμε στο νούμερο 26.

Η σημασία των ανανεώσεων

Οπως έγινε εύκολα αντιληπτό το «παρών» στο Emileon έδωσαν και οι τέσσερις παίκτες που ανανέωσαν το συμβόλαιό τους με το club, οι κατά χρονική σειρά Λιάβας, Μλάντεν, Τορεχόν και Μπελεβώνης. Και εδώ αξίζει να ανοίξουμε μία παρένθεση.

Οι τρεις πρώτοι δεν λογίζονται απλά αλλά ήταν εκ των κορυφαίων της περασμένης περίοδο και παρότι έμειναν ελεύθεροι, συνέχισαν στα «καναρίνια». Ο πρώτος δε που είναι και εκ των «κάπτεν» και αναδείχθηκε MVP για το 2023/24, το έπραξε πριν καν ολοκληρωθεί η χρονιά και σε ένα χρονικό σημείο όπου η «δαμόκλειος σπάθη» του υποβιβασμού αιωρούνταν πάνω από το Αγρίνιο, κάτι που αποτυπώνει την αφοσίωσή του στους «κυανοκίτρινους».

Η παραμονή τους εκτός από τα δεδομένα αγωνιστικά οφέλη προσφέρει και τον παράγοντα ομογένεια στα «μετόπισθεν», σε συνάρτηση φυσικά και με όσους αμυντικογενείς παίκτες συνεχίζουν από την περασμένη περίοδο.

Οι 17 που «λείπουν» από πέρσι είναι κάπως «μαγικό νούμερο» και θα γίνουν 16
Αν ανατρέξουμε λοιπόν στα της περασμένης σεζόν θα δούμε πως από το ρόστερ του 2023/24 απουσίαζαν απόψε 17 παίκτες (Μπ. Ντουάρτε, Μπαλντασάρα, Πέρες, Μπαμπόκ, Ταμπίτζε, Μαλής, Χατζηθεοδωρίδης, Φ. Ντουάρτε, Τσιγγάρας, Σενγκέλια, Χουάνπι. Οικονόμου, Ζοάο Πέδρο, Καρέλης, Βοϊλης, Ξενιτίδης, Καπίνο), όμως στην προκειμένη περίπτωση… οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια. Βλέπετε το έμψυχο δυναμικό ήταν πέρσι «υπερφορτωμένο», στο Emileon υπήρχαν 30 plus ποδοσφαιριστές και αυτό εύλογα δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

Αυτόματα πάρα πολλοί εκ των 17 που «λείπουν» είχαν από μηδαμινό εώς ελάχιστο χρόνο συμμετοχής κυρίως από την Πρωτοχρονιά του 2024 έπειτα και από τη στιγμή που δεν υπολογίζονταν για φέτος, ήταν το εύλογο για όλες τις πλευρές να αναζητήσουν κάπου αλλού την τύχη τους. Για παράδειγμα και για διάφορους λόγους οι Μπαλντασάρα, Βοϊλης, Ξενιτίδης, Μπαμπόκ, Καπίνο είχαν αθροιστικά από την 1η Ιανουαρίου και έπειτα μόλις εννέα συμμετοχές, εκ των οποίων οι δύο ήταν σαν αλλαγή.

Συν τοις άλλοις προέκυψε και η αποχώρηση του Οικονόμου, ενός παίκτη «κόσμημα» που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για την ομάδα και παρότι είχε συμβόλαιο και για του χρόνου, αποφάσισε να τερματίσει τη μεγάλη του καριέρα. Δηλαδή υπήρξαν και αστάθμητοι παράγοντες.

Παράλληλα η σχετική λίστα θα μειωθεί σύντομα κατά έναν, καθώς ο Πέρες θα επιστρέψει άμεσα και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου στους «κυανοκίτρινους» αφού όπως σας έχουμε μεταφέρει σχετικά υπάρχουν από προχωρημένες εώς και «τελειωμένες» επαφές με τη Λανούς για την ανανέωση του δανεισμού του. Αρα όχι επί της ουσίας αλλά ουσιαστικά ο 25χρονος υπολογίζεται και για το φετινό ρόστερ.

Πώς θα κινηθεί περαιτέρω στη μεταγραφική περίοδο

Βέβαια λόγω των ημερών αφού άνοιξε σήμερα και επίσημα το καλοκαιρινό «πάρε-δώσε», το ενδιαφέρον στρέφεται στις περαιτέρω κινήσεις της ομάδας.

Αυτή τη στιγμή το πλάνο είναι για περίπου τρεις με τέσσερις περαιτέρω προσθήκες, που θα αφορούν τις θέσεις των στόπερ, στον άξονα και την επίθεση. Δηλαδή σε μπακ και τερματοφύλακες ο Παναιτωλικός είναι κομπλέ. Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι εάν θα υπάρξει και άλλος περσινός, πλην του Πέρες, που ενδέχεται να γυρίσει.

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο «ποτέ δεν λες ποτέ» είναι νόμος, όμως αυτή τη στιγμή μόνο για τον Ταμπίτζε (σ.σ. και αν) προκύπτει σχετικό συμπέρασμα, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει «κάτι» (σ.σ. ας μείνει και ένα ποσοστό, περισσότερο τυπικό μάλλον, που θα αναλογεί στον Ζοάο Πέδρο). Ετσι είναι η μπάλα και ο «νόμος» της αγοράς, αφού και εύλογη λογίζεται η επιθυμία της εκάστοτε ομάδας να προχωρά σε αλλαγές όπως φυσικά και η αντίστοιχη των παικτών να αναζητούν κάτι διαφορετικό. Ολα σωστά είναι. Αρα είναι πιθανό όλοι όσοι προστίθενται από εδώ και πέρα να είναι 100% «νέα» πρόσωπα. Τι λέει λοιπόν το ρεπορτάζ; Πως για κάθε θέση που έχει κριθεί απαραίτητη η ενίσχυση έχουν ήδη ξεχωρίσει από οι δύο «βασικοί» στόχοι, άρα ενδέχεται να υπάρξουν άμεσα σχετικές εξελίξεις.

Εδώ φυσικά θα πρέπει να υπογραμμιστεί κάτι. Από τη στιγμή που για επιπλέον 90 ημέρες ο Παναιτωλικός, όπως φυσικά και κάθε άλλο club, θα μπορεί να κάνει μεταγραφές (οι τελευταίες δύο και κάτι εβδομάδες του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος θα αφορούν τη «δεξαμενή» των ελεύθερων), τότε όλα μπορούν να ανατραπούν. Ενδέχεται δηλαδή να προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση, να πωληθεί κάποιος νυν «κυανοκίτρινος» ή και να κριθεί, μέσα από τη δουλειά και φυσικά τα φιλικά που θα γίνουν, πως αυτό που ήταν σχεδιασμένο επί χάρτου δεν βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Στο Emileon φυσικά και δεν είναι δογματικοί…

Οι μικροί θα πάρουν «ευκαιρίες»

Για φινάλε, αφού ξεκινήσαμε να δημιουργούμε το «ψηφιδωτό» του νέου Παναιτωλικού όπου και φυσικά βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του, στην «εξίσωσή» του θα πρέπει να βάλουμε και τα «δικά του παιδιά». Στο Αγρίνιο «παράγουν» διαχρονικά παίκτες και ενόψει της επόμενης χρονιάς υπάρχει πρόθεση τα υπάρχοντα να πάρουν ευκαιρίες, κάτι που σημαίνει πως η… μπάλα παίζεται πια στο δικό τους γήπεδο.

Αρα οι Under 20 Κουντούρης, Νικολάου, οι «20άρηδες κάτι» Μπελεβώνης, Στάγιτς, Αναστασόπουλος, Λαζαρίδης όπως φυσικά και οι πιτσιρικάδες που συμμετέχουν στη φετινή προετοιμασία θα έχουν την «ευκαιρία» τους να δείξουν πράγματα. Το potential υπάρχει, από εδώ και πέρα «μένει» να αποδειχθεί στην πράξη. Βέβαια δεν θα «καούν» και στην προκειμένη περίπτωση χρειάζονται ειδικοί και σωστοί χειρισμοί, όπου στο Αγρίνιο διαθέτουν το know how.

πηγή : gazzetta.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr