ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας: Ανά έξι μήνες η λογοδοσία στα δημοτικά συμβούλια

Αίτημα της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας προς το Υπουργό Εσωτερικών Θ.Λιβάνιο 

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας της 27ης Ιουνίου 2024, αποτιμήθηκε διεξοδικά η μέχρι τώρα εμπειρία των ειδικών συνεδριάσεων λογοδοσίας των Δημοτικών αρχών, όπως ισχύουν με βάση το άρθρο 7 του Νόμου 5056/2023.

Διαπιστώθηκε ότι στην πλειονότητα των Δήμων η ανά 2 μήνες σύγκληση των συνεδριάσεων λογοδοσίας δημιουργεί ιδιαίτερα μεγάλη επιβάρυνση στις δημοτικές αρχές και τις δημοτικές υπηρεσίες, χωρίς να προκύπτει το αναμενόμενο και ουσιαστικό όφελος στη διαφάνεια και λογοδοσία των αυτοδιοικητικών θεσμών.

Το ΔΣ πιστεύει ότι η ιδανική χρονική συχνότητα σύγκλησης των ειδικών συνεδριάσεων λογοδοσίας θα πρέπει να είναι ανά 6 έξι μήνες, ούτως ώστε να συμβαδίζει καλύτερα με τον κύκλο υλοποίησης του δημοτικού έργου, καθιστώντας πιο ουσιαστική και αποδοτική τη διαδικασία και συμβάλλοντας στην δημοκρατική λειτουργία και λογοδοσία των δημοτικών αρχών.

Η Π.Ε.Δ.Δ.Ε. δηλώνει έτοιμη να συζητήσει αναλυτικά τις προτάσεις της και ζητάει από τον Υπουργό Εσωτερικών να μας ενημερώσει για το αν προτίθενται να τροποποιήσουν την εν λόγω διάταξη, επί το ουσιαστικότερο και αποδοτικότερο για τη λειτουργία των Δήμων μας και των δημοκρατικών αυτοδιοικητικών οργάνων.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr