Σαμαράς σε Μητσοτάκη: «Δημιούργησες τη μικρότερη και πλέον φοβική Νέα Δημοκρατία όλων των εποχών!»

Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Πολεμικό Μουσείο, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή».

Ο Αντώνης Σαμαράς τον κατηγόρησε ευθέως ότι οργάνωσε σαμποτάζ με άδεια έδρανα κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφυλοφίλων και μίλησε για για υπουργούς που πανηγύριζαν αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε θα πρέπει να τον διαγράψει είτε να παραιτηθεί μετά από την αποψινή ομιλία του.

«Στην τελευταία δημόσια εμφάνισή μου στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφύλων είχα πει: «Να προσέχει η κυβέρνηση. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία». Επειδή λοιπόν ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έκανε το σωστό με αυτό το νομοσχέδιο αναρωτιέμαι αν άκουγε τι του έλεγαν οι βουλευτές μας πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή. Αν άκουσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Φίλες και φίλοι. Κριτής όλων μας είναι ο Ελληνικός λαός. Και έκρινε. Το ζήτημα είναι ότι δεν έδινε κανείς σημασία σε αυτά τα πράγματα από την κυβέρνηση. Για όλα τα θέματα. Ούτε τα όσα είπε ο Κώστας, ο Καραμανλής, για τα εθνικά μας θέματα. Ούτε εμένα. Με τον Κώστα το ξέρετε. Είμαστε φίλοι. Και μαζί στην ΝΔ από το 1976. Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε μαζί στην παράταξη. Και έχουμε περάσει μαζί τα πάντα πάντα με σεβασμό ο ένας στον άλλο», είπε και συμπλήρωσε: «Διερωτήθηκα δημοσίως για τα εθνικά θέματα. Μα τόσο λάθος κάνουμε δύο πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί. Και όχι μόνο δεν άκουγε ποτέ κανείς αλλά αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση από την κυβέρνηση. Φτάσαμε στο σημείο στο περιβόητο νομοσχέδιο για το γάμο να θέτω… Θα δώσω τη σοβαρότητα που πρέπει (σ.σ. απαντώντας στο κοινό που φώναζε δώσε πόνο πρόεδρε). Φτασαμε στο σημείο στο περιβόητο νομοσχέδιο να θέτω στη Βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα την ώρα που μιλούσα».

Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Οι πρόσφατες εκλογές στην Ευρώπη έχουν ασυνήθιστα ιδιαίτερη σημασία. Η χαμηλή συμμετοχή στις κάλπες ακόμα και τώρα σε μία ώρα πολεμικής συγκυρίας δείχνει ότι η Ευρώπη πράγματι είναι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Και ότι οι καπεταναίοι της οφείλουν να αντιληφθούν ότι βρίσκονται ενώπιον της ανταρσίας των πληρωμάτων τους. Τα χθεσινά αποτελέσματα στη Γαλλία ίσως μάλιστα να είναι και η απόδειξη της ανταρσίας. Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών φαίνεται πως η ΕΕ δεν συγκινεί τους εθνικούς πληθυσμούς. Όπως φάνηκε και στις ευρωεκλογές οι λαοί δεν ψηφίζουν με γνώμονα το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον» ανέφερε και πρόσθεσε: «Το μεγάλο ζητούμενο για την Ευρώπη υπήρξε πάντα η πολιτική της ανεξαρτησία. Αυτό που λέμε χειραφέτηση, ως απορία της δημοκρατικής πολιτικής σύγκλησης των λαών της. Σήμερα όμως τι βλέπουμε; Βλέπουμε συνεχείς όχι συγκλήσεις, αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις των κυβερνήσεων που εμποδίζουν την πολιτική ολοκλήρωση της ΕΕ. Διαφοροποιήσεις που ξεκινούν από την αγροτική πολιτική μέχρι και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αποκλίσεις που δεν επιτρέπουν την ομόφωνη εκπροσώπηση στην εξωτερική πολιτική και την οικονομία», είπε και συμπλήρωσε: «Παλαιότερα υπήρχε ο γαλλογερμανικός άξονας που τραβούσε το κάρο. Σήμερα ούτε αυτός υπάρχει».

«Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει στην πολιτική απομόνωση ή στην πολιτική ολοκλήρωση. Δεύτερον η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα σεβαστεί τις αξίες της ή θα αφεθεί στη δίνη της καταστροφικής ατζέντας που λέγεται πολιτική ορθότητα και ακραίως δικαιωματισμός», συμπλήρωσε.

Και τόνισε για την γουοκ κουλτούρα: «Είναι καθαρό ότι αποδοκιμάστηκε η γουόκ Ευρώπη, η Ευρώπη της αθρόας λαθρομετανάστευσης της ακατανόητης ενεργειακής πολιτικής της πράσινης μετάβασης, της αποβιομηχάνισης, της ανεργίας, της διατροφικής κρίσης, της λογοκρισίας και της κοινωνικής αποδιοργάνωσης».

πηγή : newsbreak.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr