Η δικαίωση Παπαναστασίου για το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού

Ο δήμος Αγρινίου βάζει μπρος για την αντικατάσταση του συνόλου του ηλεκτροφωτισμού με το μεγάλο έργο των 14 εκατ. ευρώ μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο. Η ανακοίνωση του δήμου δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε από το συνηθισμένο στιγμιότυπο της υπογραφής της σύμβασης.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου βέβαια δεν έχει ανάγκη τις φωτογραφίες, ο καλύτερος -με βάση τις εκλογικές του επιδόσεις- δήμαρχος της μεταπολίτευσης στο Αγρίνιο δεν θα είχε ποτέ ανάγκη από μία φωτογραφία. Θα θέλαμε όμως αυτή τη φωτογραφία για να δούμε και τους εκπροσώπους της Globiled – Intrapower, της εταιρείας που πήρε το μεγάλο αυτό έργο, και η οποία έχει πάρει εξίσου μεγάλα έργα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και άλλους φορείς, όπως για παράδειγμα το ΤΕΕ με το έργο για τις «έξυπνες» γέφυρες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η υπογραφή και εκκίνηση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί μία δικαίωση για το δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πώς στο δημοτικό συμβούλιο -στην προηγούμενη σύνθεση του- υπήρχαν φωνές που τον καλούσαν να μην προχωρήσει στο δάνειο για το συγκεκριμένο έργο, με τη λογική ότι δεν θα έπρεπε να δεσμευτεί η επόμενη δημοτική αρχή με ένα τέτοιο δάνειο. Ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να προχωρήσει, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα δάνειο ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούμενο, καθώς η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων είναι τόσο μεγάλη που θα αποπληρωθεί το δάνειο μόνο και μόνο από αυτό. Κυρίως όμως ο Γιώργος Παπαναστασίου δικαιώνεται, γιατί μπορεί να μην βρισκόμαστε στο ζενίθ τον τιμών της ενέργειας κατά τη διάρκεια του 2022, ωστόσο τα διαρκή σκαμπανευάσματα στις τιμές της ενέργειας, δείχνουν πως η ενεργειακή κρίση δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί και αν μη τι άλλο επιβάλλεται στο δήμο να προχωρήσει σε μία τόσο μεγάλη και τόσο ουσιαστική παρέμβαση.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr