Επίσκεψη Μητσοτάκη στο δρόμο Βόνιτσα – Λευκάδα: Το αργότερο αρχές του 2025 η γρήγορη πρόσβαση

Η Λευκάδα, αλλά και η Αιτωλοακαρνανία βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στις περιοχές αυτές, εγκαινιάζοντας και επιθεωρώντας σημαντικά αναπτυξιακά έργα.

Μετά την καθιερωμένη συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κ. Μητσοτάκης πέταξε για το Άκτιο, όπου έφτασε με σκοπό να επιθεωρήσει τις εργασίες σύνδεσης του οδικού δικτύου Άκτιο – Λευκάδα στον Άγιο Νικόλαο. Το έργο αυτό αποτελεί κομβικό σημείο για την περιοχή, καθώς βελτιώνει σημαντικά την προσβασιμότητα και τη σύνδεση της Λευκάδας με την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Ο δρόμος ο οποίος συνδέει την Αμφιλοχία με την Πρέβεζα, η Αμβρακία Οδός, έχει πια ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία από τον περασμένο Ιούνιο. Και με πολύ γρήγορους ρυθμούς -θα το βλέπετε και εσείς κάθε φορά που φεύγετε από τη Λευκάδα-, ολοκληρώνεται και το κομμάτι το οποίο θα συνδέει τελικά τη Λευκάδα με το Άκτιο αλλά και με την Αμβρακία Οδό, έτσι ώστε να μπορέσουμε, μέχρι το τέλος του 2024, το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2025, να εξασφαλίσουμε ότι η πρόσβαση στη Λευκάδα θα είναι γρήγορη και απολύτως ασφαλής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός μετέβη στη Λευκάδα, όπου παρευρέθηκε στην υπογραφή της σύμβασης για το μεγάλο έργο της κατασκευής του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας. Η σύμβαση υπογράφηκε στην αίθουσα του Διοικητηρίου της Λευκάδας και αποτελεί ένα έργο υψίστης σημασίας, καθώς θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι τρεις αυτοί νομοί.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr