Η… άνεση του να σε πειράζει ο Υπουργός Εσωτερικών

Το πείραγμα του Λιβάνιου στον Παπαναστασίου

Σκέψεις για πολλά επιμέρους θέματα θίχτηκαν στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ενόψει του νέου Κώδικα για την Αυτοδιοίκηση που ετοιμάζει του Υπουργείο Εσωτερικών.

Κάποιοι ζήτησαν οι άμισθοι αντιδήμαρχοι να μπορούν να έχουν συμβούλους, με τον Θ. Λιβάνιο όμως να είναι επιφυλακτικός λέγοντας ότι ο θεσμός αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε, αφού οι περισσότεροι άμισθοι αντιδήμαρχοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι με άδεια μετ’ αποδοχών από την εργασία τους. Ο Θ. Λιβάνιος πάντως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο αριθμός των αντιδημάρχων, καθώς οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των Δήμων  είναι διαφορετικές καθώς π.χ. υπάρχουν δήμοι που προήλθαν από συνενώσεις πολλών Δήμων. «Έξι δήμοι είχαν συνενωθεί στο Ρέθυμνο;» ρώτησε προς επιβεβαίωση το Δήμαρχο της περιοχής. «10 έχω εγώ» πετάχτηκε ο Γ. Παπαναστασίου. «Καλά, εσύ κοντεύεις να βγεις στη γραμμή Αμβρακικού – Παγασητικού…» απάντησε με χιούμορ ο Θ. Λιβάνιος.

Πάντως ο Γ. Παπαναστασίου τους έχει κάνει όλους να εμπεδώσουν την ιδιαιτερότητα του Δήμου Αγρινίου προς ως την έκταση. «Αυτός είναι μεγαλύτερος και από το νομό Πρεβέζης» πρόσθεσε ο Λ. Κυρίζογλου, συνηγορώντας υπέρ του αντιπροέδρου του.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr