Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το πρόσωπο που διέσυρε το Θεσμό

«Αλλοι λένε ότι δεν είμαι επαρκώς δεξιά και άλλοι λένε ότι δεν είναι επαρκώς αριστερή» δήλωσε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου. Νομίζω ότι τα έχετε μπερδέψει. Αυτό που λένε οι περισσότεροι, αδιακρίτως πολιτικής ταυτότητας, είναι πως δεν είστε επαρκώς… πρόεδρος. Δεν σας εξέλεξε το Κοινοβούλιο ούτε για να είστε δεξιά ούτε για να είστε αριστερά. Σας εξέλεξε για αρχηγό του κράτους. Για να υπερασπίζεστε την πατρίδα και για να ενώνετε το έθνος. Πάνω από τα κόμματα.

Διαβάζω δεξιά και αριστερά για δυσαρέσκειά της Ηρώδου Αττικού, γιατί ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα παραστεί στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Μα, είναι κανόνας. Πότε ο προηγούμενος Πρόεδρος δεν πηγαίνει σε δεξιώσεις της προεδρίας μετά την ολοκλήρωση της θητείας του. Ούτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πήγαινε στις δεξιώσεις Στεφανόπουλου ούτε ο Στεφανόπουλος στις δεξιώσεις του Παπούλια ούτε ο Παπούλιας στις δεξιώσεις του Παυλόπουλου.

Μόνο μία φορά έσπασε ο κανόνας: Οταν ο αείμνηστος Χρήστος Σαρτζετάκης πήγε στη δεξίωση του 2016 για να εκφράσει την εκτίμησή του στον Προκόπη Παυλόπουλο.

πηγή: newsbreak.gr Έγκυρες Πηγές – Δημοκρατία

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr