48 οργανικά κενά στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου

Περιμένουν το ενδιαφέρον γιατρών (που παραμένει αμφίβολο) για να καλύψουν ορισμένα εξ’ αυτών από την τρέχουσα προκήρυξη

Μεγάλο ζητούμενο παραμένει πόσες τελικά από τις 11 θέσεις γιατρών, που περιλαμβάνονται στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας, θα καλυφθούν.

Και στο πρόσφατο παρελθόν αρκετές από τις προκηρυχθείσες θέσεις έχουν αποβεί άγονες, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, από γιατρούς. Δυστυχώς αυτή η εικόνα που ισχύει γενικότερα για το ΕΣΥ και αγγίζει ακόμη και μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο παραμένει, αλλά φαίνεται ότι εντείνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr και σε αυτή την τελευταία προκήρυξη υπάρχει μειωμένο ενδιαφέρον από γιατρούς, τη στιγμή όμως που τα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανία περιμένουν μέσω αυτής να καλύψουν ορισμένα κενά, σε αποφασιστικής σημασίας θέσεις και σε ειδικότητες αιχμής. Για παράδειγμα το Νοσοκομείο Αγρινίου περιμένει μεταξύ άλλων Διευθυντές για τη ΜΕΘ και την Καρδιολογική Κλινική, αλλά και δύο χειρουργούς για τη Χειρουργική Κλινική, η οποία μάλιστα εσχάτως λόγω μιας έκτακτης αναρρωτικής άδειας αντιμετωπίζει ζήτημα με την κάλυψη του εφημεριακού της προγράμματος. Αντίστοιχα το Νοσοκομείο Μεσολογγίου περιμένει έναν αναισθησιολόγο, ένα μαιευτήρα και έναν χειρουργό.

Με βάση τα υφιστάμενα οργανικά κενά στις θέσεις των γιατρών στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας, η μη κάλυψη όλων των θέσεων για παράδειγμα από την τελευταία προκήρυξη σημαίνει ότι προϊόντος του χρόνου τα οργανικά κενά θα αυξάνονται αντί να μειώνεται. Στην Αιτωλοακαρνανία το μεγαλύτερο πρόβλημα αναλογικά αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, καθώς ανέρχονται σε 21 τα οργανικά κενά στην ιατρική υπηρεσία, ενώ πολλά από αυτά εντοπίζονται σε κλινικές και ειδικότητες αιχμής.

Η εικόνα στο Μεσολόγγι

Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου υπάρχουν ειδικότητες που εκλείπουν παντελώς, όπως αυτή του ακτινοδιαγνώστη και του αιματολόγου. Ενώ σε σημαντικές κλινικές μεταξύ των κενών που καταγράφονται υπάρχουν και ορισμένα που αφορούν τις θέσεις διευθυντών, όπως για παράδειγμα στην καρδιολογική, παιδιατρική κλινική, καθώς και στην ειδικότητα της νεφρολογίας.

Αναλυτικότερα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου καταγράφονται τα εξής κενά:
Δύο θέσεις ιατρικής βιοπαθολογίας – αιματολογίας καθώς και οι δύο οργανικές θέσεις παραμένουν κενές. Μία θέση παθολογίας, καθώς οι τρεις από τις τέσσερις οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες. Δύο θέσεις ακτινοδιαγνωστικής με τη μία να είναι θέση Διευθυντή, καθώς και οι δύο οργανικές θέσεις παραμένουν κενές.

Στην καρδιολογική κλινική καλυμμένες είναι μόνο δύο από τις πέντε οργανικές θέσεις και σε πρώτη φάση ζητείται τουλάχιστον να καλυφθεί η θέση του Διευθυντή και η θέση ενός επιμελητή Α’. Στην παιδιατρική κλινική μόνο μία από τις τρεις οργανικές θέσεις είναι καλυμμένη και ομοίως σε αυτή την περίπτωση σε πρώτη φάση ζητείται τουλάχιστον με καλυφθεί η θέση του Διευθυντή και ενός επιμελητή Α’.Στη χειρουργική κλινική από τις πέντε οργανικές θέσεις οι τρεις είναι καλυμμένες. Η θέση του Διευθυντή είναι το κενό στην ειδικότητα της νεφρολογίας, καθώς είναι καλυμμένες οι δύο από τις τρεις οργανικές θέσεις.

Η ειδικότητα του ΩΡΛ επίσης είναι ακάλυπτη στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, ενώ δύο είναι τα κενά στην ειδικότητα της ψυχιατρικής καθώς είναι καλυμμένη μόνο μία από τις τρεις θέσεις. Στην ορθοπεδική κλινική είναι καλυμμένες οι δύο από τις τρεις θέσεις. Αντίστοιχα δύο είναι τα κενά από τις τρεις οργανικές θέσεις στη μαιευτική – γυναικολογική κλινική, ένα τέλος ένα ακόμα κενό καταγράφεται στην ειδικότητα της ιατρικής – βιοπαθολογίας.

Τα κενά στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Σε 26 ανέρχονται τα οργανικά κενά του νοσοκομείου Αγρινίου στις θέσεις των γιατρών. Αυτά αφορούν όλη τη γκάμα των ειδικοτήτων, αλλά κλινικές αιχμής και νευραλγικά τμήματα, όπως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Αναλυτικά τα κενά έτσι όπως ιεραρχούνται από το Νοσοκομείο:
Η θέση του Διευθυντή παθολογίας
Μία θέση επιμελητή Β’ για τη ΜΕΘ
Μία θέση στη μαιευτική γυναικολογική κλινική
Μία θέση στην ορθοπεδική κλινική
Μία θέση νεφρολογίας
Μία θέση παθολογοανατομίας
Μία θέση αναισθησιολογίας
Μία θέση ωτορινολαρυγγολογίας
Μία θέση επιμελητή Β’ για το ΤΕΠ
Μία θέση αιματολογίας για την αιμοδοσία
Μία θέση ακτινοδιαγνωστικής
Μία θέση επιμελητή Β’ για τη ΜΕΘ
Μία θέση γενικής χειρουργικής
Μία θέση επιμελητή Β’ για το ΤΕΠ
Μία θέση μέχρι τις γυναικολογικής
Μία θέση ωτορινολαρυγγολογίας
Μία θέση οφθαλμολογίας
Μία θέση επιμελητή Α’ για το ΤΕΠ
Μία θέση ορθοπεδικής
Μία θέση γενικής χειρουργικής
Τέσσερις θέσεις ψυχιατρικής για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας
Μία θέση αιματολογίας για το αιματολογικό
Μία θέση φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr