Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου: Εγκρίθηκε η μελέτη για τη β’ φάση της ανακαίνισης

Έπειτα από μακροχρόνιο αγώνα και πολλές επίπονες προσπάθειες του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Χρήστου Σπ. Παΐσιου, με την αρωγή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Προέδρου του ΤΑΧΔΙΚ, Πάνου Αλεξανδρή και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως φορέα υλοποίησης, βαίνει στην τελική ευθεία το σπουδαίο έργο της Β’ φάσης επισκευής, συντήρησης και ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μελέτη του ανωτέρω έργου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ! Πρόκειται αναμφίβολα για την εκταμίευση ενός σημαντικού χρηματικού ποσού για την πραγμάτωση ενός έργου που θα αναμορφώσει το Δικαστικό Μέγαρο και θα έχει παράπλευρα οφέλη για όλη την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Χρήστος Παΐσιος, δήλωσε: «Η έγκριση της μελέτης, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, αποτελεί μια δικαίωση των αγώνων. Δικαίωση προσωπική για το μόχθο που κατέβαλα επίμονα και επίπονα, παρά τις απογοητεύσεις, όλα αυτά τα χρόνια. Δικαίωση συλλογική για το Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου, παρά τις αντιξοότητες, για την υλοποίηση ενός έργου ζωτικής σημασίας. Ένα έργο που όχι μόνο θα αναμορφώσει πλήρως το Δικαστικό Μέγαρο, αλλά θα έχει παράπλευρα οφέλη για όλη την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Για να έχουν οι πολίτες του Δήμου Ιεράς Πόλεως αλλά και της ευρύτερης Πρωτοδειακής Περιφέρειας, όλοι ανεξαιρέτως, ένα Δικαστικό μέγαρο σύγχρονο, όπως αρμόζει στην ιστορικότητα της πόλης και στις επιταγές της εποχής μας. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Πρόεδρο του ΤΑΧΔΙΚ, Πάνο Αλεξανδρή, αλλά και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη , τους αρμοδίους Αντιπεριφερειάρχες και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και όλους όσους στάθηκαν αρωγοί στην πραγματοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας».

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr