Η (καθυστερημένη) αντικατάσταση ενός… ετοιμόρροπου από μια…. ανύπαρκτη

Όπως ακριβώς το είχαν προβλέψει τα συστημικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ. Πριν ολοκληρωθεί το 48ωρο του Σαββατοκύριακου, ο Τζο Μπάιντεν υπέκυψε στον… εκβιασμό του βαθέως κράτους των Δημοκρατικών, και ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την κούρσα για την Προεδρία των ΗΠΑ. Για να ανακοινώσει λίγο αργότερα, με δεύτερη δημόσια τοποθέτηση ότι στηρίζει την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για να τον αντικαταστήαει.

Η επιλογή της… ανύπαρκτης Κάμαλα Χάρις ως αντικαταστάτριας του… ετοιμόρροπου Τζο Μπάιντεν μετρίασε τη χαρά των Δημοκρατικών για την απόσυρση του… παππού. Η εν ενεργεία Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένα από τα πλέον αντιδημοφιλή πρόσωπα που κατείχαν τις τελευταίες δεκαετίες το αξίωμα του… αναπληρωτή του ενοίκου του Οβάλ Γραφείου.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης Μπάιντεν, ταυτίστηκε απολύτως με τα πεπραγμένα του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί σήμερα να παρουσιαστεί ως… διαφορετική και ανατρεπτική.

Στο πρόσωπό της, οι Δημοκρατικοί βρήκαν τη… χρήσιμη αναλώσιμη, για μια αναμέτρηση που μοιάζει πολύ δύσκολο να κερδηθεί, ώστε να μην σπαταλήσουν το πολιτικό κεφάλαιό τους οι δυο επικρατέστεροι για το προεδρικό χρίσμα των εκλογών του 2028, Γκάβιν Νιούσομ και Πιτ Μπούτετζεζ.

Και φυσικά, κανείς δεν πιστεύει ότι άλλοτε Γερουσιαστής και Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια μπορεί να ενώσει την κοινωνική βάση των Δημοκρατικών, από τη στιγμή που στα προκριματικά για το προεδρικό χρίσμα των εκλογών του 2020, ήταν η πρώτη που αποχώρησε, καταγράφοντας ποσοστά… κατάψυξης, 4-5%.

πηγή : ysterografa.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr