«Κάηκε» η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να… μαζεύει ήδη τα πράγματά της, έχοντας συμφιλιωθεί με την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προτείνει την ανανέωση της θητείας της στο Προεδρικό Μέγαρο, το πρόσωπο που θα τη διαδεχθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων και… μελέτης.

Όσοι γνωρίζουν και κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και δρα ο Πρωθυπουργός, στοιχηματίζουν ότι δεν θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια προσωπικότητα με το ειδικό πολιτικό αποτύπωμα του Κώστα Καραμανλή, ή τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του Αντώνη Σαμαρά.

Εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμείνει σε μια επιλογή από τον χώρο της «όλης Κεντροαριστεράς», η Άννα Διαμαντοπούλου θα αποτελούσε πιθανότατα την εκλεκτή του σημερινού ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου.

Η υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, «καίει» αυτή την προοπτική. Θεωρητικά, τουλάχιστον. Γιατί, αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι, την κατάλληλη χρονική στιγμή και εφόσον η πολιτική συγκυρία διευκολύνει μια τέτοια επιλογή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπαιζε το «χαρτί Διαμαντοπούλου». Ανεξάρτητα από τις αναμενόμενες αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τη βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr