Ο Δήμος Αγρινίου είναι με τη νομιμότητα ή με τους παρανομούντες;

Η σκανδαλώδης προειδοποιητική ανακοίνωση περί προστίμων και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων, χωρίς… να έχει συγκροτηθεί επιτροπή κατάσχεσης και χωρίς να έχει καθοριστεί το ύψος του προστίμου

Από την 1η Ιουλίου οι επαγγελματίες που δεν πλήρωσαν το τέλος χρήσης των κοινοχρήστων χώρων ή δεν έκαναν αίτηση για ανανέωση της άδειάς τους είναι παράνομοι βάσει του κανονισμού λειτουργίας των κοινοχρήστων χώρων του δήμου Αγρινίου.

Θα περίμενε κανείς από τη στιγμή μάλιστα που είχε μεσολαβήσει μία τεράστια χρονικά παράταση, προκειμένου οι επαγγελματίες να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και να συμμορφωθούν, ο δήμος Αγρινίου να αρχίσει από την 1η Ιουλίου να εφαρμόζει τη νομιμότητα μοιράζοντας πρόστιμα, κατάσχοντας τραπεζοκαθίσματα και γενικότερα κάνοντας ό,τι προβλέπεται σε όσους παρανομούν.

Αντ’ αυτού είδαμε το πρωτοφανές ο δήμος Αγρινίου στις 9 Ιουλίου να εκδίδει ανακοίνωση και να λέει ότι από αύριο ξεκινά η επιβολή κυρώσεων και η απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων… Μία ανακοίνωση βεβαίως για την οποία η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι είχε το χαρακτήρα να φροντίσουν όσοι παρανομούν, απλά να μαζέψουν από μόνοι τους τα τραπεζοκαθίσματα και έτσι να αποφύγουν την οποιαδήποτε κύρωση. Ο δήμος Αγρινίου δεν είχε και δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να επιβάλει το νόμο και να ρίξει πρόστιμα, καθώς μπορεί να μπορεί να απειλούσε ότι από τις 10 Ιουλίου ξεκινά η επιβολή προστίμων και η απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων, ωστόσο ο δήμαρχος Αγρινίου στις 18 Ιουλίου έλαβε τη σχετική απόφαση για τη συγκρότηση αυτής της επιτροπής κατάσχεσης. Πέραν τούτου στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου θα αποφασιστεί το ύψος του ειδικού προστίμου για τα έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης των αντικειμένων που δυνητικά θα κατασχεθούν λόγω αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστου χώρου.

Εν ολίγοις ο δήμος Αγρινίου στη διάρκεια όλο αυτού του μήνα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να μην υπάρξει κύρωση σε κανέναν παρανομούντα επαγγελματία. Τη στιγμή μάλιστα που είναι γνωστό ότι οι παρανομούντες είναι πολλές δεκάδες. Από αρμόδια χείλη της δημοτικής αρχής μόλις τον προηγούμενο μήνα ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι έλεγχοι που έγιναν πριν τη λήξη της παράτασης, ώστε να πιεστούν οι επαγγελματίες και να διεκπεραιώσουν όποιες εκκρεμότητες είχαν, έδειξαν ότι οι 97 από τους 100 ήταν παράνομοι.

Και ενώ φαίνεται ότι έχουμε έναν κλάδο που με λύπη διαπιστώνουμε ότι η συντριπτική του πλειοψηφία παρανομεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, υπάρχει από την άλλη μία δημοτική αρχή, η οποία με αυτές τις καθυστερημένες της ενέργειες ανέχεται σκανδαλωδώς αυτή την κατάσταση. Και το ερώτημα που προκύπτει μοιραία είναι το σε τι οφείλεται αυτή η ανοχή.

Μία ανοχή προς τον κλάδο της εστίασης και της αναψυχής η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι δεν περιορίζεται στο ζήτημα της χρήσης των κοινοχρήστων χώρων. Αλλά επεκτείνεται και σε άλλα θέματα που έχουν να κάνουν αφενός μεν με τις πολεοδομικές άδειες μερίδας αυτών των καταστημάτων και ακόμα περισσότερο με τις άδειες λειτουργίας και παράτασης μουσικής στο κέντρο του Αγρινίου. αδιαφορώντας η δημοτική αρχή για το ζήτημα της ηχορύπανσης. Και αυτό γιατί έχουμε δει απίθανες κατασκευές να αδειοδοτούνται ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ταυτόχρονα να λαμβάνουν και άδεια μουσικής με θερινή παράταση ωραρίου.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό που εγείρει πολλά ερωτηματικά συνολικά για το Δήμο Αγρινίου, όχι μόνο για τη δημοτική αρχή, καθώς η αντιπολίτευση στο Δήμο φαίνεται ότι δείχνει ακόμη μεγαλύτερη ανοχή στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Δ.Π.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr