Ενεργειακές Κοινότητες Δυτικής Ελλάδας: Αίτημα για έκτακτη γενική συνέλευση και προβληματισμός στους ΤΟΕΒ

Μείναμε μετεξεταστέοι, λέει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου

Προβληματισμός φαίνεται ότι επικρατεί σε μια μερίδα των φορέων που συμμετέχουν στο project των ενεργειακών κοινοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το όλο σχέδιο δεν φαίνεται ότι θα προχωρήσει όπως αρχικά σχεδιάστηκε, ενώ το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα “Απόλλων” που φαίνεται ότι θα αντικαταστήσει το σχεδιασμό της Περιφέρειας και των φορέων της περιοχής (Δήμοι, ΤΟΕΒ) δεν φαίνεται να ενθουσιάζει κανένα, αφού κατά τα φαινόμενα δεν θα καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών.

Τόσοι η Περιφέρεια, όσοι και οι Δήμοι τουλάχιστον μέχρι στιγμής φαίνεται ότι κρατούν στάση αναμονής για το όλο ζήτημα, ωστόσο στους ΤΟΕΒ που το ενεργειακό ζήτημα είναι πιο μεγάλο και επείγον λόγω των χρεών τους φαίνεται ότι υπάρχει προβληματισμός.

“Ως ελληνικό δημόσιο – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μείναμε μεταξεταστέοι” αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου Κώστας Καραδήμας, στο αίτημα που απευθύνει για έκτακτη σύγκληση της γενικής συνέλευσης των ενεργειακών κοινοτήτων. Μάλιστα το σχόλιο του “μεταξεταστέοι” συνδυάζεται από τον ίδιο με τη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Αγρινίου αναφορικά με τη δική της επένδυση που πλέον έχει λάβει όρους σύνδεσης από τον ΑΔΜΗΕ για net – metering και μάλιστα καλεί τους ΤΟΕΒ να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Το αίτημα του προέδρου του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου για γενική συνέλευση, που έπρεπε να γίνει χθες όπως λέει χαρακτηριστικά, απευθύνεται στον αντιπεριφερειάρχη Λ. Μπλέτσα, που τυγχάνει και πρόεδρος των Ενεργειακών Κοινοτήτων της Περιφέρειας. Σε κάθε περίπτωση με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κυρίως σε σχέση με τον πρόγραμμα Απόλλων. «Τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν μετά τον «Απόλλωνα»…» είχε πει ο Νεκτάριος Φαρμάκης μόλις τον προηγούμενο μήνα αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι η Περιφέρεια εξετάζει και plan b αναφορικά με το μεγάλο ζήτημα της κάλυψης του ενεργειακού κόστους.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr