O μεγάλος ευρωπαϊστής που κλαίει για τις χαμένες αξίες της μεταπολίτευσης

Με αφορμή τα 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας ξαναχτύπησε… Με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Ινστιτούτου του, ο πρώην πρωθυπουργός, λέει διάφορα περίεργα.

«Μια από της σημαντικότερες στιγμές της μεταπολίτευσης, η ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη, παραμένει μετέωρη: Είμαστε στην Ευρώπη, αλλά απομακρυνόμαστε από το σκληρό της πυρήνα. Μείναμε, αλλά δεν γίναμε Ευρώπη», λέει ο μεγάλος ευρωπαϊστής που αν είχε γεννηθεί μερικά χρόνια νωρίτερα, όταν ο Καραμανλής μας έβαζε στην ΕΟΚ, θα φώναζε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

«Στη χρεοκοπία οδηγηθήκαμε εξαιτίας της σταδιακής εγκατάλειψης των αξιών της Μεταπολίτευσης», αναφέρει επίσης ο πρώην πρωθυπουργός αποφεύγοντας όμως να τις ονοματίσει… Ποιες μπορεί να είναι άραγε αυτές οι αξίες; Το να διορίζεσαι στο δημόσιο με χαρτάκι της κλαδικής του ΠΑΣΟΚ; Το διπλασιάζεις τους μισθούς σε μια νύχτα γιατί λεφτά υπάρχουν; Το θρέφεις με τους φόρους του κοσμάκη τα ελλείμματα των Οργανισμών του Δημοσίου; Ή το να κάνεις δημοψηφίσματα με διαδικασίες fast truck μέσα σε μια εβδομάδα και μετά να γυρνά τούμπα το αποτέλεσμα;

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr