Τα βρήκαν στο δημοτικό συμβούλιο για να ρίξουν στα μαλακά τα… γαϊδούρια

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε έναν επαγγελματία της εστίασης που δικαιούται 30 τετραγωνικά μέτρα για την ανάπτυξη τραπεζοκαθίσματων και αυτός παρανόμως καταλαμβάνει 60. Όταν ελεγχθεί θα του επιβληθεί πρόστιμο και θα πρέπει την επομένη να συμμορφωθεί με τα τετραγωνικά που δικαιούται και να απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα από τα τετραγωνικά που δεν δικαιούται. Αν δεν το κάνει, θα πρέπει ο δήμος να κατάσχει τα τραπεζοκαθίσματα. Αν δεν το κάνει όμως, από τη στιγμή που ελέγχθηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο, θα πρόκειται κατά το κοινώς λεγόμενο για… γαϊδούρι.

Και αν ο δήμος τελικά του κατάσχει τα τραπεζοκαθίσματα, τότε θα πρέπει να πληρώσει και ένα επιπλέον ειδικό πρόστιμο για την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων, που ο δήμος οφείλει να τα αποθηκεύσει και εφόσον πληρώσει ο επαγγελματίας και αυτό το ειδικό πρόστιμο, τότε να πάρει πίσω τα τραπεζοκαθίσματα. Για αυτό λοιπόν το ειδικό πρόστιμο (στα… γαϊδούρια) εκλήθη χθες στο δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά με το ύψος του.

Και ενώ η υπηρεσιακή εισήγηση ήταν να είναι το πρόστιμο διπλό, προκειμένου σε κάποιο βαθμό να λειτουργεί και αποτρεπτικά, η αντιπολίτευση του δήμου Αγρινίου και ειδικότερα η παράταξη του Κώστα Πιστόλια έδωσε μάχη στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να πείσει τη δημοτική αρχή το πρόστιμο αυτό να μην είναι διπλό. Η δημοτική αρχή που δεν ήθελε και πολύ, ασμένως επείσθη και τελικά ψηφίστηκε η πρόταση της αντιπολίτευσης. Όταν πρόκειται να αποφασίσουν στο δημοτικό συμβούλιο για τα… γαϊδούρια μια χαρά τα βρίσκουν.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr