Tέσσερα αριστουργήματα στον «Ελληνίς»

Aπό την Πέμπτη 8 έως και την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΕΛΛΗΝΙΣ» θα προβληθούν στο πλαίσιο της κινηματογραφικής λέσχης τέσσερα αριστουργήματα. Γενική είσοδος 3 ευρώ.

8|8 Σιωπηλός Μάρτυρας (1954) – Silent Witness

Το Σιωπηλός μάρτυς είναι Αμερικανικό ψυχολογικό θρίλερ του 1954, σε σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ και σενάριο του Τζον Μάικλ Χέιζ, βασισμένο σε διήγημα του 1942 του Κόρνελ Γούλριτς με τίτλο It Had to Be Murder. Πρωταγωνιστούν οι Τζέιμς Στιούαρτ, Γκρέις Κέλι, Θέλμα Ρίτερ, Ρέιμοντ Μπαρ και ο Γουέντελ Κόρεϊ.Η ταινία, που έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις καλύτερες του Χίτσκοκ από πολλούς κινηματογραφόφιλους.

9|8 Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου (1958) – Vertigo

Η ταινία Δεσμώτης του ιλίγγου είναι ψυχολογικό θρίλερ παραγωγής 1958, σε σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ. Το σενάριο της ταινίας, το οποίο έγραψαν οι Άλεκ Κόουπελ και Σάμιουελ Α. Τέιλορ, είναι βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα των Μπουαλώ-Ναρσεζάκ με τίτλο D’entre les morts. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Τζέιμς Στιούαρτ στο ρόλο ενός αστυνομικού, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί πρόωρα από την ενεργό δράση λόγω ψυχολογικού σοκ που υπέστη κυνηγώντας έναν εγκληματία, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να υποφέρει από κατάθλιψη και ιλίγγους. Συμπρωταγωνίστρια του Στιούαρτ στην ταινία είναι η Κιμ Νόβακ στον ρόλο μιας γυναίκας που παρουσιάζει αλλόκοτη συμπεριφορά και κρατά ένα σκοτεινό μυστικό.

10 | 8 – Πρόγευμα στο Τίφανις (1961) – Breakfast At Tiffany’s
To Πρόγευμα στο Τίφανις είναι αμερικανική ρομαντική κομεντί παραγωγής 1961. Πρωταγωνιστούν η Όντρεϊ Χέπμπορν και ο Τζoρτζ Πέπαρντ, ενώ συμμετέχουν οι Πατρίσια Νιλ, Μπάντι Έμπσεν, Μάρτιν Μπάλσαμ και Μίκι Ρούνεϊ. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Μπλέικ Έντουαρντς και κυκλοφόρησε από την Paramount Pictures. Είναι χαλαρά βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τρούμαν Καπότε.

Η Χέπμπορν υποδύεται τη Χόλυ Γκολάιτλι, σε έναν ρόλο που θεωρείται ο πιο ινδαλματικός της ηθοποιού. Η ίδια η Χέπμπορν τον θεωρούσε ως έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της, καθώς η ίδια ως εσωστρεφής καλούταν να υποδυθεί έναν εξωστρεφή χαρακτήρα.

1 | 8 – Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (1994)- The Shawshank Redemption

Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ είναι αμερικανική δραματική ταινία παραγωγής 1994 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Φρανκ Ντάραμποντ. Πρωταγωνιστούν οι Τιμ Ρόμπινς και Μόργκαν Φρίμαν.

Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα του Στίβεν Κινγκ με τον τίτλο «Rita Hayworth and Shawshank Redemption» και εξιστορεί τη ζωή του Άντι Ντουφρέιν, ενός τραπεζίτη, ο οποίος περνάει άδικα δύο δεκαετίες στη φυλακή Σώσανκ. Εκεί αναπτύσσει φιλία με τον λαθροδιακινητή Ρεντ, εργάζεται για τον διεφθαρμένο διευθυντή Σάμιουελ Νόρτον, και μαθαίνει να προσαρμόζεται στη σκληρή ζωή της φυλακής.

Παρά τις υποτονικές εισπράξεις της ταινίας στους κινηματογράφους, έλαβε εξαιρετικές κριτικές και κέρδισε επτά υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ χωρίς να κερδίσει κανένα. Στις ενοικιάσεις βίντεο έγινε μία από τις δημοφιλέστερες ταινίες του 1995. Στο IMDb η ταινία βρίσκεται στην πρώτη θέση του Top 250 και θεωρείται μία από τις κορυφαίες όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr