Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 35ο Φεστιβάλ Οινιαδών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 35ο Φεστιβάλ Οινιαδών με την παράσταση «Δον Κιχώτης» χθες Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024. Με ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου από αγαπημένους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, το οποίο μάλιστα τιμήθηκε και φέτος από μεγάλο αριθμό επισκεπτών από ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία και όχι μόνο, το Φεστιβάλ Οινιαδών έχει κατοχυρωθεί πλέον ως ένας ξεχωριστός καλοκαιρινός θεσμός που διατηρεί σταθερά σε υψηλή θέση τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στο εγχώριο πολιτιστικό στερέωμα.

Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε φέτος με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Κάνσας, που εντυπωσίασαν τόσο με την εξαιρετική δίγλωσση απόδοση του αρχαίου κειμένου σε ελληνικά και αγγλικά ταυτόχρονα, όσο και με την δραματουργική τους απόδοση επί σκηνής. Ακολούθησαν η κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες» και η τραγωδία του Ευριπίδη «Ηρακλής μαινόμενος», πριν μετακινηθούμε ελαφρά στο χώρο, στο αρχαίο νεώριο των Οινιαδών, για μια μαγευτική συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο, η οποία συνδιοργανώθηκε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας.

Η χθεσινή παράσταση του κλασσικού έργου «Δον Κιχώτης» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, «έριξε» την αυλαία του φεστιβάλ, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι, έχοντας ως στόχο και υποχρέωση προς το πάντα πολυπληθές κοινό, κάθε επόμενο φεστιβάλ να είναι ακόμη καλύτερο από το προηγούμενο!

01
02
03
05
06
07
08

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr