Παναιτωλικός: «Ζόρισε» τον ΠΑΟΚ για ένα ημίχρονο

Αν και «ζορίστηκε» στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ, άλλαξε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού, κάνοντας το 2Χ2 στη δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι φιλοξενούμενοι στο α’ μέρος μπήκαν δυνατά και απείλησαν την εστία του Κοτάρσκι, περιορίζοντας τους «ασπρόμαυρους». Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε τα πατήματά της και, χάρη στους Σάστρε και Τισουντάλι πήρε τη νίκη που χρειαζόταν.

Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ και ο Παναιτωλικός αναμετρήθηκαν, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.Ο Παναιτωλικός απείλησε πρώτος μόλις στο 1ο λεπτό, όταν ο Πέρες επιχείρησε ένα δυνατό μακρινό σουτ, το οποίο ανάγκασε τον Κοτάρσκι να επέμβει με δυσκολία, κρατώντας το «μηδέν» για τον ΠΑΟΚ.

Στο 19′, ο ΠΑΟΚ απάντησε με μακρινό σουτ του Μουργκ, το οποίο απομάκρυνε δύσκολα ο Τσάβες σε κόρνερ. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 28′, όταν ο Κωνσταντέλιας πραγματοποίησε μια ωραία ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τσάβες. Ο Παναιτωλικός δεν έμεινε πίσω και στο 30′ ανέπτυξε μια εξαιρετική επίθεση από τα αριστερά, με τον Τορεχόν να γυρίζει την μπάλα στον Πέρες. Ο τελευταίος, αν και βρισκόταν πλάτη στην εστία, δεν κατάφερε να γυρίσει σωστά λόγω της έγκαιρης αντίδρασης της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα, στο 31′, ο Μπουζούκης δοκίμασε ένα ωραίο σουτ από μακρινή απόσταση, με τον Κοτάρσκι να μην αποκρούει σταθερά, δημιουργώντας αναστάτωση στην άμυνα των γηπεδούχων.Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια ακόμα ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 44′, όταν ο Σάστρε έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή, αλλά ο Τσάβες έπεσε στα πόδια του Τσάλοφ και απομάκρυνε, διατηρώντας το 0-0 στην ανάπαυλα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Καμαρά άνοιξε ωραία τη μπάλα δεξιά στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική σέντρα στην περιοχή. Ο Σάστρε έπιασε μια υπέροχη κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.Στο 59ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Ντεσπόντοφ έπιασε ένα δυνατό βολέ από κοντινή απόσταση, αλλά ο Τσάβες, έχοντας κλείσει σωστά τη γωνία του, απέκρουσε, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες του Παναιτωλικού.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει στο 63ο λεπτό, με μια ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά. Ο Τορεχόν κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο για να γεμίσει η περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Στο 79ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του. Με μια εξαιρετική πάσα, ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Τισουντάλι, ο οποίος πλάσαρε με δύναμη στην κλειστή γωνία του Τσάβες, γράφοντας το 2-0 και «σφραγίζοντας» τη νίκη για την ομάδα του Λουτσέσκου. Στο 88ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, με τον Τάισον να επιχειρεί ένα σουτ έπειτα από ωραία μπαλιά του Σορετίρε, αλλά ο Τσάβες μπλόκαρε με ασφάλεια.

Στο 90ό λεπτό, ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε κοντά στο 3-0, κάνοντας την προβολή από κοντινή απόσταση, αλλά ο Τσάβες απέκρουσε για άλλη μια φορά, κρατώντας το σκορ. Στις καθυστερήσεις, στο 90+1′, ο Σάστρε έκανε ένα ωραίο συρτό γύρισμα από τα δεξιά, και ο Σορετίρε επιχείρησε ένα εντυπωσιακό τακουνάκι, αλλά ο Τσάβες του είπε ξανά “όχι”, κρατώντας το 2-0 ως το τελικό σκορ.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες – Καμαρά (72’ Οζντόεφ), Σβαμπ – Ντεσπόντοφ (72’ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (85’ Σορετίρε), Μουργκ (72’ Τάισον) – Τσάλοφ (72’ Τισουντάλι)

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Λιάβας, Παντελάκης, Μλάντεν (62’ Κοντούρης), Τορεχόν, Μαυρίας – Πέρες (74’ Λουίς), Μουζούκης (62’ Λαχούντ), Μπελεβώνης (62’ Μαΐντεβατς) – Ντίας (78’ Νικολάου), Λομονάκο

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr