ΔΕΥΑ Αγρινίου: Εμπιστεύτηκε εταιρεία αναπαραγωγής ίππων… και πλέον «αφιππεύει»

Η παράταξη Πιστιόλα χρειάστηκε να κάνει ηλεκτρονική δημοσκόπηση στην ιστοσελίδα της για να διαπιστώσει ότι για τους πολίτες η ΔΕΥΑ Αγρινίου είναι η πλέον προβληματική υπηρεσία του δήμου. Ας αφήσουμε όμως την παράταξη Πιστιόλα στο μικρόκοσμό της, γιατί δεν χρειάζεται δημοσκόπηση για τα προβλήματα της ΔΕΥΑ, απλώς επαφή με την πραγματικότητα. Γιατί η επικοινωνιακή διαχείριση που γίνεται διαχρονικά από τους διοικούντες τη ΔΕΥΑ, με το να ανεβάζουν φωτογραφίες στα social media με τα συνεργεία να «μπαλώνουν» σπασμένους σωλήνες του δικτύου ύδρευσης προφανώς και δεν πείθει τους πολίτες -και ιδίως των κοινοτήτων- όταν πέρα από τα αυξημένα τιμολόγια, αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά ως ζητούμενο το αν η βρύση θα τρέχει νερό ή αν το απαρχαιωμένο δίκτυο θα σπάσει κάπου αλλού αυτή τη φορά.

Η ΔΕΥΑ όμως έχει φροντίσει να προβληματίζει τους πολίτες αλλά ακόμη και με τα πλέον στοιχειώδη για μία δημόσια υπηρεσία τέτοιου μάλιστα είδους. Εδώ και πολύ καιρό η ΔΕΥΑ Αγρινίου έχει αναθέσει σε ιδιωτική ταχυδρομική εταιρεία τη διανομή λογαριασμών της ύδρευσης στους πολίτες με αποτέλεσμα τόσο στον αστικό ιστό, όσο και στα χωριά να παρατηρούνται πλείστα όσα προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές φορές δημότες καταφεύγουν στα γραφεία της ΔΕΥΑ ή να τηλεφωνούν στη Δημοτική Επιχείρηση ζητώντας να ενημερωθούν για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί για τους ίδιους, αλλά δεν τους παρέλαβαν ποτέ.

Η ΔΕΥΑ και οι ιθύνοντές της από την προηγούμενη δημοτική περίοδο είχαν τη… φαεινή ιδέα να αναθέσουν την ταχυδρομική υπηρεσία σε μία εταιρεία από τη Δυτική Ελλάδα και η οποία όπως αποδείχθηκε δεν είχε καμία εμπειρία για να παρέχει μία τέτοια υπηρεσία. Εξάλλου, αν προσέξει κανείς τον διακριτικό τίτλο της εν λόγω εταιρείας, θα το καταλάβει. Γιατί εκτός από το ταχυδρομικό έργο στο διακριτικό τίτλο της εταιρείας υπάρχουν ακόμα οι… ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αλλά και η… αναπαραγωγή ίππων… Μπορεί η εν λόγω εταιρεία να είναι καθ’ όλα νόμιμη να είναι αδειοδοτημένη από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αλλά μερικές φορές το όνομα και μόνο μιας εταιρείας ενδεχομένως να προδίδει πολλά πράγματα για το κύρος της, την εμπειρία της και τις δυνατότητες της. Και εν προκειμένω το ζήτημα κρίθηκε εκ του αποτελέσματος, αφού πλέον η ΔΕΥΑ Αγρινίου σπεύδει να… αφιππεύσει και να επιστρέψει στα ΕΛΤΑ (κατά τα άλλα διαμαρτυρόμασταν γιατί κλείνουν τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στα χωριά).

Σημασία όμως έχει ότι η αναπαραγωγή ίππων δεν… προβλημάτισε ανθρώπους της ΔΕΥΑ Αγρινίου και ανέθεσαν στην εν λόγω εταιρεία τις ταχυδρομικές υπηρεσίες. Με αποτέλεσμα στο τέλος και η ΔΕΥΑ αλλά και οι καταναλωτές της να βγουν ζημιωμένοι.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr