Υποψήφιος για την Προεδρία της Ο.Ε.ΕΣ.Π. ο Κώστας Πασιόπουλος

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Κ.Πασιόπουλος ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να ηγηθεί ανεξάρτητου συνδυασμού στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.). Ο Κ. Πασιόπουλος εκτός από το Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου παράλληλα είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, έχοντας διαγράψει μια συνδικαλιστική πορεία στους κλάδους του εμπορίου και του επιχειρείν που φτάνει τα 25 έτη.

“Σήμερα, εν μέσω της σοβαρής και διαρκούς κρίσης που διέρχεται το εμπόριο και η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας, έλαβα την απόφαση να δημιουργήσω τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», ο οποίος θα κατέλθει στις προσεχείς εκλογές της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Διατηρώντας βαθιά την πεποίθηση ότι μόνο μέσω των συλλογικών οργάνων ο χώρος του εμπορίου μπορεί, όχι μόνο να προστατευτεί, αλλά να εξυγιανθεί και να αναπτυχθεί, είμαι πεπεισμένος ότι στην Ομοσπονδία μας είναι κρίσιμο – τώρα περισσότερο από ποτέ – να υπάρξει αλλαγή προσώπων και ανανέωση ιδεών” αναφέρει ο ίδιος στο μήνυμά του.

Ιδρυτική ανακοίνωση συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»
για την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Νοτιοδυτικής Ελλάδας Ζακύνθου Κεφαλλήνιας και Ιθάκης <Ο.Ε.ΕΣ.Π>

• Στόχος του συνδυασμού μας είναι να αποτελέσουμε την υγιή, δυνατή και δημιουργική φωνή του επιχειρηματικού κόσμου.
• Να απαγκιστρώσουμε την Ομοσπονδία μας από το άρμα συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος με το οποίο επέλεξε να συνυφαστεί η διοίκηση Βαγενά και να αποκτήσουμε μια νέα, υπερκομματική διοίκηση.
• Να εξυγιάνουμε την Ομοσπονδία μας από τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η διοίκηση Βαγενά.
• Να στηρίξουμε τους Συλλόγους-μέλη της Ομοσπονδίας οικονομικά και, φυσικά, συνδικαλιστικά.
• Να καταφέρουμε να διαχειριστούμε τις πολλαπλές ευκαιρίες και τις προκλήσεις που ανοίγονται για την ευρύτερη περιοχή μας με όρους επιχειρηματικούς.
• Να ενώσουμε τους Συλλόγους-μέλη μας και να σταματήσουμε τη διάλυση της Ομοσπονδίας, στην οποία οι διαχειριστικές αποφάσεις της διοίκησης Βαγενά την οδηγούν.
• Να αναζητήσουμε και να εξασφαλίσουμε προγράμματα για τη χρηματοδότηση των τοπικών μας επιχειρήσεων, με γνώμονα την επίτευξη βιωσιμότητας και την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
• Να διεκδικήσουμε την ουσιαστική μείωση των εξωφρενικών προμηθειών που επιβάλλουν οι τράπεζες επί των εμπορικών συναλλαγών.
• Να βάλουμε φρένο στην υπερφορολόγηση των συναδέλφων από το κράτος, η οποία προκαλεί συσσώρευση δυσβάσταχτων χρεών και δεκάδες λουκέτα στην αγορά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συμπόρευση με τον συνδυασμό μας, προκειμένου να βάλουμε την Ομοσπονδία μας σε μια «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» ανάπτυξης, ευημερίας και σύμπλευσης.

To βιογραφικό του Κ. Πασιόπουλου
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και είμαι πατέρας διδύμων. Προερχόμενος από οικογένεια εμπόρων, μπήκα και ο ίδιος στον κόσμο της επιχειρηματικότητας από πολύ νεαρή ηλικία. Από το 1999 είμαι ιδιοκτήτης της εταιρίας «Κάβα Πασιόπουλος», λειτουργώντας φυσικό κατάστημα στο Μεσολόγγι, καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα avgotaraxo.gr, το οποίο δημιουργήθηκε το 2011. Από το 2013 είμαι υπεύθυνος για τη παραγωγή και διανομή του Ούζου και Τσίπουρου «Πελάδα», τα οποία πολύ σύντομα κατέκτησαν ξεχωριστή θέση στην αγορά, έχοντας κερδίσει έξι βραβεία ποιότητας. Τέλος, από το 2019 είμαι υπεύθυνος παραγωγής και διανομής του αυγοτάραχου με την επωνυμία «Αυγοτάραχο Gold Selection».

Στις επιχειρήσεις μου έχουν απασχοληθεί κατά καιρούς δεκάδες νέοι άνθρωποι, κερδίζοντας ευκαιρίες εξέλιξης. Παράλληλα όμως με την επιχειρηματική μου ενασχόληση, είμαι ενεργός συνδικαλιστής από το 2000, έχοντας αναλάβει καίριες θέσεις ευθύνης, με κυριότερες τις εξής:

• Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, πρόσφατα εκλεγμένος για τρίτη, συνολικά, θητεία.
• Εκλεγμένος κατ’ επανάληψη στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλογών Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας & Ιονίων νήσων, έχοντας θητεύσει και ως Αντιπρόεδρος σε αυτή.
• Εκλεγμένος κατ’ επανάληψη στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.).
• Εκλεγμένος και νυν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.).

Η αγάπη μου για το εμπόριο και τον συνδικαλισμό με ωθεί να αναβαθμίζω συνεχώς τις γνώσεις μου, παρακολουθώντας έγκριτα και πιστοποιημένα σεμινάρια επιμόρφωσης. Επιπρόσθετα, θεωρώ πολύ σημαντικό το κομμάτι της εξωστρέφειας για τις τοπικές κοινωνίες και για αυτό τον λόγο έχω αναλάβει πλείστες πρωτοβουλίες, με στόχο ο διευρυμένος Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου να προβληθεί σε δεκάδες ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιπλέον, πρωτοστάτησα στην ίδρυση του γραφείου τουριστικής ανάπτυξης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, στο οποίο στη συνέχεια διετέλεσα υπεύθυνος επί σειρά ετών. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου δημιουργήθηκε, μεταξύ άλλων, ο ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός της πόλης www.visitmes.gr.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr