Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές διακοπών στην Ελλάδα

Τις φετινές υψηλές τιμές διακοπών στην Ελλάδα τις είδαμε όλοι. Τώρα έρχονται και τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι τα πακέτα διακοπών για την Ελλάδα είχαν αύξηση στις τιμές τους, μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (Eurostat), η μέση τιμή για τις οργανωμένες διακοπές στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 7,7% τον φετινό Ιούλιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που διαμορφώθηκε στο 6,6%.

Οι υψηλότερες αυξήσεις καταγράφηκαν για τα πακέτα διακοπών που αγοράστηκαν στη Γαλλία (+22,2%, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023), την Ιταλία (+19,5%) και την Κύπρο (+16,7%). Αντίθετα, τρεις χώρες της ΕΕ, η Μάλτα, η Φινλανδία και η Δανία, ανέφεραν αρνητικό ρυθμό πληθωρισμού για τα πακέτα διακοπών τον ίδιο μήνα, κατά -2,9%, -2,7% και -0,2%, αντίστοιχα.

Αν βάλουμε σε όλα αυτά τα παράπονα ντόπιων αλλά και τουριστών για την έλλειψη επαρκών υποδομών στους ελληνικούς προορισμούς, πόσο νομίζουμε ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να προτιμούν οι τουρίστες τα ακριβά πακέτα διακοπών για την Ελλάδα;

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr