Τειρεσίας (;) ενοικιαστών

Μια νέα πτυχή στο μητρώο των ακινήτων μας παρουσίασε ο επικεφαλής οικονομικού γραφείου πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.Το νέο μητρώο θα ενεργοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα ακίνητα όπως εάν είναι μισθωμένα ή δωρεάν παραχωρημένα, τα ποσά των μηνιαίων και ετήσιων μισθωμάτων και τα στοιχεία των ενοικιαστών.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Πατέλης «στο Ταμείο Ανάκαμψης υπάρχει σχέδιο μητρώου ενοικιαστών για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να αποφεύγει τους κακοπληρωτές».Δηλαδή; Θα είναι κάτι σαν «Τειρεσίας» για να αποφεύγει κανείς να νοικιάσει το ακίνητό του σε υποψηφίους ενοικιαστές;

Στο έλεος της στεγαστικής κρίσης

Δηλαδή εάν κάποιος ενοικιαστής δυσαρεστήσει για τον α ή β λόγο τον ιδιοκτήτη, μπορεί να μπει στην πλατφόρμα και να τον «αποκλείσει» από το να βρει στέγη κάπου αλλού; Δεν το διευκρίνισε ο επικεφαλής οικονομικού του Μαξίμου, αλλά προβλέπω να γίνουν πολλά ευτράπελα… αλλά και τραγικά, με ανθρώπους να μένουν στο δρόμο. Ωραία στεγαστική πολιτική. Είναι που περιμένουμε να ακούσουμε τα μέτρα για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr