Παραλογισμοί από το Παπαστράτειο Γυμνάσιο μέχρι το ΕΠΑΛ Καινούργιου

Πολλά παράλογα φέτος με τα τμήματα και τις τάξεις στα σχολεία

Εκτός από τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια, που έχουν προκαλέσει τόσο προβληματισμό, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, έχουμε και την περίπτωση του ΕΠΑΛ Καινούργιου, όπου εκεί φαίνεται ότι τα πράγματα είναι αρκετά παράλογα.

Και αυτό γιατί στην περίπτωση αυτή εγκρίθηκαν τα τμήματα της Α΄ και της Γ’ Τάξης, αλλά όχι της Β’. Τι σόι -για να το πούμε λαϊκά- σχολείο είναι αυτό χωρίς Β’ τάξη; Και γιατί δεν «έκοψε» το Υπουργείο τα τμήματα της Β’ τάξης από την πρώτη φάση των εγγραφών; Τώρα οι 10 μαθητές που εγγράφηκαν στα τμήματα αυτά, που τελικά δεν πήραν έγκριση, τι θα απογίνουν; Πρόκειται για εντελώς παράλογες και σίγουρα κακοσχεδιασμένες κινήσεις από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Και δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση παραλογισμού. Τους 117 εγγεγραμμένους μαθητές της Α’ τάξης στο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου τους χώρισαν σε τέσσερα και όχι σε πέντε τμήματα και πλέον κάποια τμήματα θα έχουν 30 και 29 μαθητές. Την ίδια ώρα σε άλλο σχολείο του Αγρινίου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με 115 εγγεγραμμένους μαθητές δημιουργήθηκαν πέντε τμήματα. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά, λοιπόν; Και περιμένουν άραγε αυτή η ιστορία να μην έχει αντιδράσεις;

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr