Προς «ιταλοποίηση» το πολιτικό σκηνικό

Λίγους μήνες μετά τις ευρωεκλογές, που το βασικό τους μήνυμα ήταν η μεγάλη συρρίκνωση τω ν κυβερνητικών ποσοστών, η εικόνα που βγαίνει από τις δημοσκοπήσεις δείχνει περαιτέρω συρρίκνωση των ποσοστών της ΝΔ, που κινείται μεταξύ 20 και 25% και μικρότερη συρρίκνωση για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονται σε εσωκομματική «φαγωμάρα» και διαδικασία για την ανάδειξη νέων προέδρων.

Μετά τωρινά δεδομένα λοιπόν και με βάση των υφιστάμενο εκλογικό νόμο το πιο πιθανό σε περίπτωση εθνικών εκλογών είναι να χρειαστούν τρία κόμματα για να δημιουργηθεί ένας κυβερνητικός συνασπισμός με ικανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αν η εικόνα των τωρινών δημοσκοπήσεων παγιωθεί για κάποιους μήνες και δεν αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, είτε με την εκλογή νέων ηγεσιών σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, είτε με επανάκαμψη της ΝΔ, φαίνεται ότι οδεύουμε προς μια ιταλοποίηση του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα. Χωρίς ωστόσο να έχουμε τα… φόντα που έχει Ιταλία, δηλαδή, μια στιβαρή δημόσια διοίκηση με θεσμική μνήμη, για να «αντέχει» στοιχειωδώς το Κράτος αν οι κυβερνήσεις αλλάζουν κάθε έξι ή 12 μήνες.

Ξεκινήσαμε με το να μην υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση και αξιόπιστη εναλλακτική απέναντι στην κυβέρνηση και (μοιραία;) κινδυνεύουμε να βρεθούμε και χωρίς κυβέρνηση…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr