Δικαστική απόφαση φέρνει δημοτικό ανασχηματισμό;

Αρκετά πιθανός φαίνεται ότι είναι ανασχηματισμός σε Δήμο της Αιτωλοακαρνανίας πριν καλά – καλά συμπληρωθεί ο πρώτος χρόνος της νέας δημοτικής περιόδου.

Η αφορμή για έναν εσπευσμένο δημοτικό ανασχηματισμό είναι δικαστική απόφαση σε βάρος αυτοδιοικητικού, που βρίσκεται σε θέση ευθύνης. Το θέμα εδώ και αρκετό καιρό έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις στους κύκλους της Αυτοδιοίκησης στην Αιτωλοακαρνανία, ωστόσο παρά τα όσα διαδίδονται από αντιπάλους της δημοτικής αρχής ή αντιπάλους του εν λόγω αιρετού (και εντός της παράταξής του) δεν τίθεται θέμα έκπτωσής του από τη θέση που κατέχει.

Εξάλλου, η υπόθεση που απασχόλησε τις Δικαστικές Αρχές δεν αφορά το Δήμο, στον οποίο υπηρετεί ο εν λόγω αιρετός. Αφορά καθαρά ιδιωτική υπόθεση με οικονομικό όμως αντικείμενο. Και εδώ είναι, που σύμφωνα με μια οπτική, αναφύεται θέμα ηθικής τάξης. Γιατί, όσοι ασκούν διοίκηση και βρίσκονται σε θέσης ευθύνης στο δημόσιο, θα πρέπει και σε προσωπικό επίπεδο να έχουν μια κρυστάλλινη διαδρομή, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με χρήματα.

Το όλο θέμα που έχει ανακύψει συζητείται ευρέως από το καλοκαίρι και είναι σε γνώση και μιας μερίδας της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο Δήμο. Ωστόσο οι εξελίξεις φαίνεται ότι θα πυροδοτηθούν, όταν καθαρογραφτεί και δημοσιευτεί η δικαστική απόφαση, κάτι που εκτιμάται ότι θα συμβεί εντός του φθινοπώρου. Όμως προκειμένου να μην προλάβει η αντιπολίτευση ή οποιοσδήποτε άλλος να αξιοποιήσει πολιτικά το θέμα, η σκέψη που συζητιέται τις τελευταίες εβδομάδες είναι η αποπομπή του αιρετού, περί ου ο λόγος, από το Δήμαρχο. Και μάλιστα σε συνδυασμό με μια – δύο ακόμη αλλαγές σε κάποιες αντιδημαρχίες ή σε νομικό πρόσωπο του Δήμου, έτσι ώστε να προκύψει ένας μίνι δημοτικός ανασχηματισμός για να μην «φωτογραφηθεί» ο άνθρωπος που έχει προκαλέσει τόσες συζητήσεις στους πολιτικούς κύκλους της περιοχής…

Αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, το φθινόπωρο ίσως να είναι «καυτό» από πλευράς πολιτικών εξελίξεων…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr