Ο Παπαναστασίου για το Υπουργείο που «λες και τις αποφάσεις τις παίρνουν κάποιοι άλλοι….»

Ζήτησε τη μεσολάβηση Λιβάνιου προς το ΥΠΕΝ ζήτησε ο Γ. Παπαναστασίου 

Την πρεσβεία, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, τη διαμεσολάβηση δηλαδή, του αρμοδίου Υπουργού Εσωτερικών σε θέματα που αφορούν άμεσα την Αυτοδιοίκηση αλλά άπτονται αρμοδιοτήτων άλλων Υπουργείων, ζήτησε ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, στην κοινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Ενώπιον του Θόδωρου Λιβάνιου ο α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις μέχρι τώρα κινήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με το τέλος ταφής απορριμμάτων που επιβάλλεται στους Δήμους.

«Δεν είναι δυνατόν το τέλος ταφής να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν… Χρόνια τώρα η ΚΕΔΕ φωνάζει ότι πρέπει να βρεθούν πόροι για να προχωρήσει η ανακύκλωση, για να μειώσουμε το υπόλειμμα και να μην είναι μεγάλο το τέλος ταφής. Ήρθε όμως το Υπουργείο τιμωρητικά και έβαλε το τέλος ταφής στους δήμους και τώρα πάμε να κάνουμε ανακύκλωση. Και πάμε να την κάνουμε με έναν «κουμπαρά» στο συγκεκριμένο Υπουργείο, που θα παίρνει τα χρήματα του τέλους ταφής και θα κάνει και μόνο του τις διαδικασίες προμηθειών. Και θα τις κάνει όποτε θέλει και ανταποδοτικά στους δήμους , όπως θέλει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαναστασίου και πρόσθεσε συμπεραίνοντας : «Αυτά είναι μακριά από τη λογική των συνεργειών που θα πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα στην Αυτοδιοίκηση και το Κράτος. Είναι μια λογική που συμβαίνει διαχρονικά σε αυτό το Υπουργείο. Είναι ένα Υπουργείο που λες και τις αποφάσεις τις παίρνουν κάποιοι άλλοι και μας φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, γιατί εμείς θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα των δημοτών».

Τη δυσαρέσκεια του Γ. Παπαναστασίου πάντως συμμερίζεται σχεδόν το σύνολο της Αυτοδιοίκησης γι΄αυτό και κατεβαίνοντας από το βήμα καταχειροκροτήθηκε από τους αυτοδιοικητικούς που παρίσταντο στην κοινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr