Aπό την Αιτωλοακαρνανία με… αγάπη

Ούτε παραγγελιά να το είχε η Κυβέρνηση. Την ώρα που υπόσχεται στους Αθηναίους ότι θα λύσει το πρόβλημα της λειψυδρίας για πολλές δεκαετίες από τη λίμνη Κρεμαστών και τα νερά του Αχελώου, έρχεται η Συντονιστική Επιτροπή των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και ανακοινώνει την προσφυγή στο ΣτΕ για τα αναθεωρημένα σχέδια διαχείρισης της λεκάνης απορροής του Αχελώου, που προβλέπουν τη μερική εκτροπή στη Θεσσαλία 250 εκατ. κυβικών μέτρων νερού.

250 εκατ. κυβικά για τη Θεσσαλία και 200 εκατ. κυβικά για την Αττική, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, λέει ότι σήμερα οι εισροές στη λίμνη των Κρεμαστών είναι στα 3,5 δισ. κυβικά ετησίως. Δηλαδή με την εκτροπή του μισού δισ. μένουν άλλα 3… αν το δούμε μπακαλίστικα. Όμως το θέμα δεν είναι μπακαλίστικο… Κάθε άλλο.

Εντωμεταξύ η Συντονιστική των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας λέει στην ανακοίνωσή της πως «πάγια είναι και η θέση της Επιτροπής για την προσβολή κάθε ενέργειας που επαναφέρει στο προσκήνιο το τερατούργημα της εκτροπής του Αχελώου στην Θεσσαλία και μάλιστα στην σημερινή συγκυρία όταν ο Αχελώος ποταμός καλείται να συνδράμει στο μείζον πρόβλημα της υδροδότησης της Αθήνας». Η εκτροπή δηλαδή στην Αθήνα δεν μας χαλάει και μάλλον θα την παζαρεύαμε με κανένα αντισταθμιστικούλι….

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr