Ο Παπαθανάσης μοιράζει υποσχετικές για λεφτά

Ο Παπαθανάσης λέει ότι θα βρει λεφτά για το ΠΔΕ

Για σημαντική αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το 2024, μίλησε ο Νίκος Παπαθανάσης, κατά την εξειδίκευση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

O αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων φέτος, μετά την κατάθεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, θα φτάσει στα 13,1 δισ. ευρώ, ενώ θα ανέλθει περαιτέρω σε 14,4 δισ. ευρώ το 2025 και σε 15,9 δισ. ευρώ το 2026. Η ετήσια αύξηση των πόρων ανέρχεται σε 10- 17%, με αύξηση 29% στο εθνικό σκέλος σημείωσε.

Όλα αυτά ο Ν. Παπαθανάσης τα είπε σε μια εποχή που από τα τέλη του 2023 μέχρι και σήμερα ουσιαστικά υπάρχουν πολλά προβλήματα στην χρηματοροή των έργων και ιδίως όσων χρηματοδοτούνται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Πάντως προχθές ο Πρωθυπουργός σε συνάντηση με την Ένωση των Δήμων δεν είχε να τους δώσει απάντηση στο αίτημα για έκτακτη ενίσχυση των Δήμων με 450 εκατ. ευρώ για φέτος, λόγω της αύξησης μισθολογικού ενεργειακού κόστους και παρακράτησης πόρων για το τέλος ταφής απορριμμάτων. Μάλλον θα πάρουν 250 εκατ. και βλέπουμε… Τώρα, που βρίσκει ο Παπαθανάσης λεφτά για το ΠΔΕ, δεν ξέρω. Αλλά θα μου πεις λόγια είναι δεν τα μοίρασε κιόλας…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr