Η «διόρθωση» Κυρίζογλου υπέρ Παπαναστασίου, αλλά όχι υπέρ των Δήμων

Σε… διόρθωση φαίνεται ότι ανάγκασε ο Γιώργος Παπαναστασίου τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου αναφορικά με το ζήτημα των ενεργειακών κοινοτήτων των δήμων και του προγράμματος «Απόλλων». Η αρχική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό έλεγε ότι το πρόγραμμα «Απόλλων» κινείται σε θετική κατεύθυνση, αναφορά που προκάλεσε εντύπωση με δεδομένο πως στις τάξεις των δημάρχων -και του δημάρχου Αγρινίου φυσικά- υπάρχουν πολλές και σοβαρές επιφυλάξεις αναφορικά με το πρόγραμμα «Απόλλων».

Έτσι στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Λάζαρος Κυρίζογλου συμπλήρωσε την αναφορά στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, λέγοντας ότι ναι μεν ο «Απόλλωνας» κινείται σε θετική κατεύθυνση, αλλά σε καμιά δεκαριά δήμους που είναι έτοιμοι να προχωρήσουν τις ενεργειακές κοινότητες και περιμένουν όρους σύνδεσης, όπως είναι ο δήμος Αγρινίου, ο δήμος Βόλου ή ο δήμος Καβάλας, να τους δοθεί ο ηλεκτρικός χώρος να προχωρήσουν.

Βεβαίως πρέπει να σημειωθεί ότι στις τάξεις αρκετών δημάρχων της ΚΕΔΕ υπάρχει απογοήτευση για την φιλοκυβερνητική στάση του Λάζαρου Κυρίζογλου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Για παράδειγμα, στο ζήτημα των ενεργειακών κοινοτήτων, ο έτερος αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γρήγορης Κωνσταντέλλος μετέφερε πώς ο Υπουργός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλακάκης στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό είπε στους δημάρχους ότι κακώς κατάλαβαν πως με το πρόγραμμα «Απόλλων» το 50% τον ενεργειακών τους αναγκών θα καλύπτεται ατελώς. «Δεν θα καλύπτεται ατελώς, αλλά σε χαμηλότερη τιμή μας είπε», εξήγησε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Ωστόσο, ο Λάζαρος Κυρίζογλου επέμενε πως το πρόγραμμα κινείται σε θετική κατεύθυνση… όταν και ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν δίνεται ηλεκτρικός χώρος στους Δήμους.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr