Η διπλή κρίση (σε οικονομία και μεταναστευτικό) που απειλεί να “ξεχαρβαλώσει” την Ενωμένη Ευρώπη

Η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης έχει υποστεί βαθιές και σύνθετες ρωγμές τα τελευταία πολλά χρόνια. Με επίκεντρο τη σκανδαλιστική ατροφία που χαρακτηρίζει την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την καθιστά ανήμπορη να διαχειριστεί αποτελεσματικά και με οραματική προοπτική τις προκλήσεις της τρέχουσας συγκυρίας.

Η Ευρώπη μας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μια διπλή κρίση, στην οικονομία και το μεταναστευτικό. Μια διπλή κρίση, οι αρνητικές συνέπειες της οποίας αφορούν και επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών. Επομένως, η μεταβολή των ισορροπιών που συντελείται, σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, έχει χαρακτηριστικά μη αναστρέψιμης παγίωσης.

Η διπλή κρίση στην οικονομία και το μεταναστευτικό απειλεί να “ξεχαρβαλώσει” την Ενωμένη Ευρώπη. Με τη Γερμανία του Όλαφ Σολτς και τη Γαλλία του Εμμανουέλ Μακρόν σε ρόλο αντίστοιχο των… “Μοιραίων” του Βάρναλη. Και η αποσυναρμολόγηση θα επηρεάσει πρωτίστως τα έθνη με… εκκρεμότητες προβλημάτων από το πρόσφατο παρελθόν. Όπως για παράδειγμα το… δικό μας, με την αρρωστημένη κληρονομιά της εθνικής καταστροφής των Μνημονίων.

πηγή : ysterografa.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr