Παρέμβαση στο ΥΠΕΝ από το Δίκτυο των ΦΟΣΔΑ ενάντια στη συγχώνευση

Με καθοριστική παρέμβαση της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας  η ΚΕΔΕ αποφάσισε να ζητήσει την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά την ενοποίηση των ΦΟΔΣΑ 

Καθοριστική ήταν η παρουσία της Π.Ε.Δ.Δ.Ε., του προέδρου της, του μεγάλου αριθμού Δημάρχων και των μελών της στην παρέμβαση που έκαναν κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ προκειμένου να ληφθεί απόφαση για άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά την ενοποίηση των ΦΟΔΣΑ. Σε μια μοναδική ατμόσφαιρα σύμπνοιας, συμφωνίας και αλληλοσυμπλήρωσης ομόφωνα αποφάσισαν ότι αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί άμεσα, διότι βλάπτει τα συμφέροντα της Αυτοδιοίκησης.

Τα επιχείρημα καταιγιστικά. Θα δημιουργήσει μόνο προβλήματα χωρίς να λύσει κανένα. Δεν έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία με μελέτες αποτίμησης της υπάρχουσας κατάστασης, αξιολόγηση των δομών που ήδη λειτουργούν, προτάσεις νέων σχεδιασμών κατά Περιφέρεια. Επιπλέον δεν δίνει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα όπως της αναστροφής των ποσοστών υπέρ της ανακύκλωσης, δεν προβλέπει καινούργιο προσωπικό και θα επιβαρύνει άδικα όσους έχουν δραστηριοποιηθεί και έχουν έτοιμες υποδομές μεταφέροντας στις περιοχές τους απορρίμματα από αυτούς που αδιαφόρησαν ή δεν ανέλαβαν το πολιτικό κόστος να χωροθετήσουν εγκαταστάσεις.

Επιπροσθέτως μετακινείται η επιβάρυνση στον πολίτη χωρίς να πληρώνουν αυτοί που δημιουργούν τις συσκευασίες που θα οδηγηθούν μετά την χρήση τους στην ανακύκλωση. Στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο οδηγεί σε υφαρπαγή κρίσιμων αρμοδιοτήτων από τους Δήμους. Δεν προβλέπει καν την αναγνώριση του Δικτύου ΦΟΔΣΑ που δραστηριοποιείται ενεργά, ώστε να συμμετέχει συμβουλευτικά στην διαβούλευση. Δεν υπάρχουν προβλέψεις για την τιμολογιακή πολιτική.

Αποφασίστηκε το Δίκτυο των ΦΟΣΔΑ να κάνει άμεση παρέμβαση προς το Υπουργείο προκειμένου να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, να ξεκινήσει νέος ουσιαστικός κύκλος διαβουλεύσεων και σε περίπτωση άρνησης του Υπουργείου να γίνει προσφυγή. Η ΚΕΔΕ, οι ΠΕΔ της χώρας και όλοι οι Δήμοι θα συνδράμουν συλλογικά την προσφυγή του Δικτύου.Τέλος αποφασίστηκε οι Δήμοι να είναι σε διαρκή επικοινωνία μέσα από τα συλλογικά τους όργανα προκειμένου να προσδιορίζουν την κοινή τους δράση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr