Το παρασκήνιο της παραπομπής Σαλμά για διαγραφή – Τα δύο τηλεφωνήματα του Γιάννη Τραγάκη και η αντίδραση του πρώην υπουργού

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας θα πάει ο Μάριος Σαλμάς στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ μετά την παραπομπή του προς διαγραφή από την ΚΟ της ΝΔ από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα για τον πρώην υπουργό ήταν βαρύ εδώ και καιρό και έγινε βαρύτερο μετά τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του περί φωτογραφικών διαγωνισμών σε κυλικεία αρχαιολογικών χώρων και νοσοκομείων υπέρ μιας συγκεκριμένης αλυσίδας εστίασης. Μάλιστα για τους αρχαιολογικούς χώρους απάντησε σχετικά η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Από την πλευρά της κυβέρνησης λένε ότι κανείς δεν μπορεί να ασκεί τόσο σοβαρή κριτική χωρίς στοιχεία. Σύμφωνα με το OPEN, έχουν ζητηθεί στοιχεία από τον κ. Σαλμά, χωρίς εκείνος να τα έχει προσκομίσει. Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν χαρακτηριστικά ότι «όποιος έχει στοιχεία και κάνει τέτοιες καταγγελίες, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ή και στον εισαγγελέα».

Όπως μετέδωσε το OPEN, ο Μάριος Σαλμάς λέει ότι δέχτηκε δύο τηλεφωνήματα από τον Γιάννη Τραγάκη. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, στο πρώτο τηλεφώνημα τού μίλησε για διαγραφή και στο δεύτερο τηλεφώνημα ειπώθηκε ότι θα πρέπει τη Δευτέρα το μεσημέρι να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Ωστόσο ο ίδιος, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει ενημερωθεί για το ποιο είναι το κατηγορητήριο για το οποίο πρέπει να απολογηθεί. Εικάζει ότι πρόκειται για τις καταγγελίες του σχετικά με φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Λέει ότι είναι 25 χρόνια βουλευτής και ήταν πάντα τυπικός. Υποστηρίζει ακόμη ότι έχει δώσει τεκμηριωμένα στοιχεία και ότι δεν έχει λάβει επισήμως απάντηση.

Σημειώνεται ότι ο Μάριος Σαλμάς μετά τις ευρωεκλογές είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο είχε πει: «Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς, γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας, που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».

«Δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους, στηρίζουμε τους πολλούς» είχε απαντήσει ο πρωθυπουργός.

Ο Μάριος Σαλμάς είναι ένας από τους 11 «γαλάζιους» βουλευτές που υπέγραψαν την ερώτηση προς τον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

πηγή : enikos.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr